Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Eddie-sagen: Svensker idømmes 13 års fængsel

Retten i Hjørring idømte tirsdag eftermiddag den 53-årige svenske statsborger Bengt Johan Reistad 13 års fængsel for drabet på Eddie Karl-Johan Christensen.

 

Bengt Johan Reistad er dømt for at skyde Eddie Karl-Johan Christensen på klos hold med en pistol for derefter at brænde hans lig på et bålsted og fragte de resterende ligdele i to olietønder til et lager på havnen i Frederikshavn. Han er ligeledes dømt for at skyde og dræbe Eddies hund.

Den 53-årige er dømt for både manddrab, usømmelig omgang med lig, hærværk og overtrædelse af våbenloven. Han er ligeledes blevet udvist af Danmark for bestandig.

En 46-årig svensk mand har også været tiltalt for manddrab, men han blev mandag frifundet for manddrab, dog blev han kendt skyldig for usømmelig omgang med lig og overtrædelse af våbenloven. Han er blevet idømt 10 måneders fængsel.

Det var et enigt nævningeting, der mandag kendte Bengt Johan Reistad skyldig i manddrab. Han ønskede ikke at være til stede ved retten tirsdag, og han har allerede tilkendegivet, at han anker dommen.

Nævningetinget lagde i sin afgørelse af skyldsspørgsmålet vægt på den 46-åriges forklaring ved Retten i Hjørring. Han forklarede, at det var den 53-årige, der skød og dræbte Eddie Karl-Johan Christensen tilbage i maj sidste år på en ejendom på Rendborgvej ved Nielstrup.

Retten lagde også vægt på, at den 53-åriges handling må anses som ekstrem og abnorm, og derfor kunne den 46-årige ikke se det som en mulighed, at Eddie skulle dø. Det lagde retten vægt på i forhold til at frikende den 46-årige for manddrab.

I skyldkendelsen fremgår det også, at det kun er få ting i den 53-åriges forklaring, som retten anser for at være troværdige. Han forklarede, at han ikke har skudt Eddie, og han heller ikke har et bud på, hvem der har gjort det.

Bengt Johan Reistad har gennem hele retssagen nægtet sig skyldig.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close