Gå til hoved-indhold
14. oktober 2012 - kl. 11.10

Efter 245 km i junglen: Ønsker to nye fødder

  • 1 af 3
    FOTO: Christiane Kappes
  • 2 af 3
    FOTO: Christiane Kappes
  • 3 af 3
    Jan Vajhøj: - Mine ben ligner ikke noget, som kan repareres, så der går lidt, inden jeg tager en løbetur igen.
Af: Leif Jensen

Den 51-årige frederikshavner Jan Vajhøj krydsede lørdag målstregen i verdens hårdeste ekstremløb, Jungle Marathon. 245 kilometer fortrinsvis i Brasiliens jungle er veloverstået. Vi har modtaget denne hilsen fra Jan Vajhøj.

Så er Jungle Marathon-eventyret slut. Sidste etape på 25 km langs stranden var super hård. Første vanddepoter lå først efter 11 km, så man skulle spare på sit vand. Det helt hvide sand og modvinden langs vandet var hård for mig. Jeg synes, at junglen er bedre med mere varme og høj luftfugtighed, men ikke så meget direkte sol.

Jeg havde en plan om at løbe så langt, jeg kunne i træk, men efter 15 km begyndte ægget at koge, så jeg måtte lidt i skygge og tog noget flodvand i hovedet, så jeg igen kunne fortsætte frem mod mål.

Så det var mega-glæde at blive klappet de sidste 200 meter af brasilianere og hjælpere – og få den tunge medalje af brændt ler. Vi sad alle løbere på en strandrestaurant og nød tons af cola, desværre Coca-Cola, og ikke min favoritkaffe Pepsi, men okay. Sidste mand kom ind, og alle som har gennemført, halvdelen af de startende, kan være stolte over at have gået så mange ekstreme strabadser igennem. Den sved nogle gange.

Noget, jeg glæder mig til, er at ikke konstant have tissemyrer og fluer på og omkring mig. Så snart man lægger sig på jorden, er der 100 myrer. Alt hernede er levende.

Jeg ser frem til at komme hjem mandag til familien og min hund Pepsi og bare gå en tur langs stranden. Mine ben ligner ikke noget, som kan repareres, så der går lidt, inden jeg tager en løbetur igen.

_______

Sådan lyder sidste beretning fra Jan Vajhøj fra Amazonas, hvor han - som den ene ud af to danskere - deltog i verdens hårdeste ekstremløb.

Jan lå på en flot fjerdeplads efter løbets kongeetape og inden sjette og sidste etape. I hans beretning hjem fortæller han ikke noget om, hvilken placering han endte med at få i den samlede stilling. Samtidig er løbets egen hjemmeside ikke blevet opdateret, så der kan man heller ikke se det. Men det er sådan, at han inden de sidste 25 km havde været i aktion i 43 timer og 56 minutter og havde dermed lidt over en time ned næste mand i den samlede stilling. Så mon ikke han har forsvaret sin fjerdeplads?

Vinderen af Jungle Marathon blev briten Duncan MacRae, der i suveræn stil førte løbet fra start til slut. Han var også første mand i mål på den sidste etape.

Med hensyn til Frederikshavns sejeste løber, så var nu sådan, at han før løbet fortalte, at selve placeringen slet ikke var et emne. Det eneste mål var at gennemføre. Det gjorde han og endda i flot, flot stil.

Nu sidder han i flyveren hjemad med ømme stænger med mere, men også med et stort smil på læben, mens han glæder sig til at komme hjem igen.

Kanal Frederikshavn ønsker Jan Vajhøj tillykke.

Se video fra Brasilien - bl.a. med Jan Vajhøj.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...