Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Efter 29 år risikerer Mogens nu at blive fyret

Mogens Sørensen: - Nu er jeg lidt oppe i alderen, så jeg skal nok komme videre, men det er værre med de unge mennesker. Foto: TV2 Nord
Slagterimedarbejderne på Danish Crown i Sæby er rystet ovenpå gårsdagens store fyringsrunde.

 

Torsdag gik der et sus gennem medarbejderne på Danish Crown. I en pressemeddelelse gjorde ledelsen i fødevarevirksomheden det nemlig klart, at 275 medarbejdere står til at blive fyret i Sæby, mens 75 står for skud i Ringsted.

En af dem der går en uvis fremtid i møde er slagterimedarbejder Mogens Sørensen. Han har været ansat i Danish Crown i mere end 29 år. Snart kan det imidlertid være slut.

- Det er en trist dag. Vi blev kaldt ind i morges, da vi mødte ind og fik en orientering. Det er altid ubehageligt, når der sker sådan noget her. I alle mine år på arbejdspladsen har jeg aldrig været med til så stor en fyringsrunde, som den der kommer nu. Og alt er jo i spil, kan man sige, siger Mogens Sørensen, da TV2 Nord taler med ham lige ude foran Danish Crown i Sæby.

Trykket stemning
På slagteriet er der ansat 800 medarbejdere, og det er dermed mere end en tredjedel, som snarligt kan forvente at modtage en fyreseddel.

- Det har været en stille dag på kontoret. Folk går i deres egne tanker. Nu er jeg lidt oppe i alderen, så jeg skal nok komme videre, men det er værre med de unge mennesker. Jeg tror ikke, at det er så sjovt at skulle ud at finde et nyt arbejde nu. Men jeg vil jeg da gerne have de sidste år med, inden jeg går på efterløn, siger slagterimedarbejderen til TV2 Nord.

Kollegaen Poul Erik Nielsen fortæller ligeledes, at stemningen på Danish Crown i Sæby er trykket dagen efter den nedslående nyhed.

- Det er lidt trist, synes jeg. Vi har ikke prøvet sådan en nedgang i mange år, så det skal man lige vænne sig til, siger han.

Sæbynitter: - Det er forfærdeligt
TV2 Nord var også på gaden i Sæby for at tale med nogle af byens beboere, og her var flere ærgerlige over nyheden.

- Det er forfærdeligt, at det skal ende sådan her. Nu er der så mange, der er kommet i arbejde, og ledigheden er lavere, end den har været i lang tid. Og lige pludselig står så mange og har ikke et arbejde i en svær tid, hvor det er svært at betale regningerne, siger Martin Buus.

Martin Larsen fra Sæby begræder også udviklingen.

- Det er ikke godt. Vi skal have fat i Mette Frederiksen (S), så vi kan få de afgifter ned, så vi kan leve. Det her kommer til at gå ud over hele byen. Også detailforretningerne. Men de er så kloge derovre (på Christiansborg, red.), mener Martin Larsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close