Gå til hoved-indhold
20. februar 2024 - kl. 19.02

En god anden periode rakte ikke, da White Hawks tabte 5-3 i Herning

  • 1 af 1
Af: Andreas O. Hansen

Frederikshavn White Hawks tabte tirsdag aften 5-3 i Herning, hvor der ellers lå en lille overraskelse i luften efter anden periode. Her gik høgene nemlig fra at være bagud 0-2 til at føre 3-2, men de glemte at spille tredje periode, og endnu gang blev personlige fejl samt svagt og passivt forsvarspil afgørende.

Det var på forhånd en svær opgave, der mødte høgene, som fortsat måtte undværre førstekeeper Tadeas Galansky, der sidder ude med en lyskenskade - og set ud fra første periode var chancerne for point i aften ikke store. Ikke at White Hawks var helt uden muligheder de første 20 minutter, men Herning satte sig på spillet, samtidig med at WH's defensiv ofte står åben som en tysk firesporet motorvej uden for myldretid.

Det udnyttede ligatopscorer Jesper Thörnberg efter små fem minutter, da han i powerplay tog turen op igennem zonen og fandt den tidligere frederikshavnerdreng Mathias From helt fri ved modsatte stolpe. Her klappede From pucken ind bag Kevin Frydkjær i første hug til 1-0.

10 minutter efter var det Magnus Carlsen, der sendte en tværpasning igennem en total åben WH-zone til en umarkeret Martin Eskildsen forsan mål, som også blot skulle sætte staven på pucken. 2-0 til Herning på en skudstatstik, de førte 11-5 efter 20 minutter.

Anden periode startede med en reducering fra White Hawks, hvor Herning fumlede i deres forsvar. Derfor kunne Emil Hampus Aronsson, i samarbejde med Mikkel Bertelsen, prikke pucken over stregen til 2-1 efter et minuts spil - og det gav høgene håb og blod på tanden.

Med højt pres fik White Hawks brudt Hernings spil i flere situationer, og i tiden 29:46 lykkede det også at udligne til 2-2. Måns Hansson blev sat op i slottet, hvorfra han svirpede pucken ind bag Macmillan Carruth - og høgene var ikke færdige med at overraske i denne periode.

To minutter efter faldt et rigtig figthermål fra Sebastian Holm-Pedersen, da han løb en Herning-spiller op, tog pucken for næsen af ham og kørte på mål. Her kunne den unge frederikshavner lælge pucken i kassen til 3-2.

Chancerne var der også til en fjerde scorring til sidst, hvor man dog også måtte klare to minutter i undertal. 3-2 føringen holdt dog perioden ud på en skudstatistik, der hed 19-16 til midtjyderne. Var der en større overraskelse fra White Hawks på vej, eller var det blot en lille blunder for Herning?

Desværre skulle hjemmeholdet kun bruge to minutter af tredje periode til at udligne til 3-3, og nok en gang på en personlig fejl, og et koks i egen zone. Thomas Søndergaard smed pucken væk bag eget mål, og så stod Magnus Carlsen helt fri foran en chanceløs Kevin Frydkjær.

Minuttet efter var det Kevin Frydkjær selv, der så meget uheldig ud, da pucken hoppede i en blød bue over ham og ned i mål til 4-3 - og så hurtigt var alt tilbage ved det gamle igen.

Herning forsatte sit pres, og en roughing-udvisning til Mads Falborg Iversen blev dyr. Morten Poulsen scorede til 5-3 midt i tredje periode.

Mikkel Bertelsen brændte en stor chance med fire minutter igen, hvor Macmillan Carruth hev en stor redning op ærmet, inden man fik en sidste livlinje, da Herning tog sin første udvisning. Dermed kunne høgene spille i overtal kampen ud, men Herning holdt White Hawks fra fadet og tog den forventede sejr. 

Fredag venter der høgene et lokalbrag i Gigantium, når de gæster Aalborg Pirates kl. 20.00, og allerede søndag eftermiddag skal White Hawks igen møde Herning - denne gang i Frederikshavn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...