Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.12.2021 | Af: Michael Frederiksen

En halv million kroner i tilskud til Sæby Spektrum

Der er især det nye springcenter, som øger antallet af aktivitetstimer i Sæby Spektrum.
Sæby Spektrum får et ekstra tilskud fra Frederikshavn Kommune på omkring en halv million kroner, fordi udvidelsen af centret har medført flere aktivitetstimer. Det besluttede et enigt Kultur- og Fritidsudvalg i går.

 

Sæby Spektrum har i 2021 - efter opførelsen af et springcenter, motorik/rytmelokaler med videre - haft flere foreningsrelaterede aktiviteter end i 2020. Seks foreninger har øget deres forbrug med 1917 timer. Ved højeste KL-sats svarer det til 541.000 kroner.

Sæby Spektrum skriver om begrundelserne for det øgede aktivitetsniveau, at de nye lokaler har medført øget aktivitet, forbedrede træningsmuligheder i nye samt eksisterende lokaler/haller, mulighed for at placere flere hold i attraktive tidsrum og dermed givet grundlag for, at foreningerne har kunnet få flere medlemmer og flere hold.

- Det er godt, at sagen bliver løst, men det er synd og skam, at der er gået så lang tid. Vi taler jo om en afgørelse fra januar 2020 i Folkeoplysningsudvalget. Problemet er bare, at de selvejende institutioner aldrig er blevet orienteret om denne beslutning, siger Mette Hardam (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

I januar 2020 besluttede Folkeoplysningsudvalget, at selvejende institutioner skal sende en ansøgning til kommunen, hvis de eksempelvis udvider med flere lokaler. Denne information blev dog aldrig kommunikeret videre til de 11 selvejende institutioner.

- Derfor er dette en speget sag. Det er urimeligt at give Sæby Spektrum et ansvar, som de ikke er orienteret om. Nu rydder vi op i 2021. Det er fint, men problemet bliver jo det samme i 2022, anfører Mette Hardam.

Sæby Spektrum skal fremsende en ny ansøgning om udvidelse af timetallet, når sæsonen 2022/2023 fastlægges i april 2022, før dette eventuelt kan bevilliges.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede i går, at kommunen skal sende en meddelelse ud til alle 11 selvejende institutioner

og haller vedrørende bevilling i 2022.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close