Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.12.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

En narresut og populisme af værste skuffe

Venstres byrådsgruppe: - 'Alle eller ingen' er virkelig socialisme af værste skuffe.
Gruppeformand Mette Hardam har på vegne af Venstres byrådsgruppe pr. 1. januar 2022 skrevet dette indlæg: De sidste par dage er en sag om julegaver til ansatte i Frederikshavn Kommune blevet oprullet. Julegavespørgsmålet er ikke politisk bestemt nu, og det er heller ikke til politikerne at bestemme i fremtiden, mener vi.

 

Borgmester Birgit S. Hansen er kommet med udtalelser om at give julegaver til 5.500 ansatte. Venstre mener, at personalepleje er virkelig vigtigt for at fastholde gode medarbejdere, men vi mener, at personaleplejen skal ske hele året.

Politisk skal vi selvfølgelig sørge for, at der er afsat ressourcer til personaleplejen, men vi skal ikke tage politisk stilling til, om denne personalepleje foregår ved at købe julegaver, købe rundstykker til afdelingen, give et tilskud til en sommerfest eller noget helt fjerde!

Den beslutning skal vi altså ikke blande os i politisk. Vi har dygtige chefer, og Venstre ønsker, at de skal have frihed til at sørge for den personalepleje, som de finder mest egnet for netop deres afdeling.

Forslaget om, "det er enten alle eller ingen", er virkelig socialisme af værste skuffe. Det næste bliver vel, at vi skal købe 5.500 identiske ildfaste fade via Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI-aftale), så vi sparer mest muligt. Den ensretning kommer aldrig til at gro i Venstres have.

Dialogen om personalepleje skal ske ad de rigtige kanaler, hvor de offentligt ansattes sag tales af deres valgte repræsentanter. Ikke af "julemanden" eller hendes hjælpere.

Det er i det hele taget en uværdig diskussion om anerkendelsen for en stor indsats for hver dag at få samfundet til at hænge sammen skal afhænge af, om byrådet mener, de har fortjent 200 kr. eller ej til december.

Summa summarum er, at Venstre mener, at julegavespørgsmålet skal være en sag for de umiddelbare chefer og ikke et anliggende, som hverken borgmester eller byråd skal blande sig i.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close