Gå til hoved-indhold
17. november 2023 - kl. 21.11

En velspillende Galansky banede vejen for White Hawks' femte sejr i træk

  • 1 af 1
    Tadeas Galansky viste topform på sin gamle hjemmebane i Odense. Foto: Helle Hornshøj
Af: Andreas O. Hansen

Med fire sejre i bagagen tog Frederikshavn White Hawks fredag turen til Odense, og her forsatte man den gode stime, da høgene på en ny stærk holdindsats og velspillende Tadeas Galansky vandt 4-0. Thomas Søndergaard, Sebastian Holm og Todd Winder sikrede tre måls føringen, inden Mikkel Bertelsen lukkede og slukkede med en scoring i tomt mål.

Odense Bulldogs må ellers betegnes som høgenes onde ånd, da fynboerne har vundet de seneste 10 indbyrdes opgør - senest en 5-3 sejr i Frederikshavn. Tadeas Galansky, der stod en brandkamp i onsdagens 4-3-sejr over Rungsted Seier Capital, vogtede igen målet, og tjekken fik atter stor betydning for resultatet.

Første periode blev en stillingskrig uden meget intensitet og tempo, som man ellers kunne forvente af et fredagsopgør mellem ligaens to mest formstærke hold.

Hjemmeholdet havde de største chancer og fik også powerplay efter otte minutter, da Nikolaj Boelsmann Kristensen sad udvist for boarding.

Høgene red stormen af, og mål faldt der heller ikke i den sidste halvdel af perioden. 10-5 førte Odense skudstatistikken. 

I anden periode kom der gang i målscoringen, og det var høgene, der lagde for.

Først misbrugte man et overtal efter 12 minutters spil, men Odense havde ikke være fuldtallig længe, da Thomas Søndergaard og Mikkel Bertelsen slog kontra. Sidstnævnte fandt Søndergaard ved modsatte stolpe, og med sin anden scoring i to kampe lagde lillebror Søndergaard en flad puck ind under Mitch Gillam til 1-0 i tiden 34:38.

Ikke mere end 29 sekunder skulle der gå, og så stod der 2-0. Sebastian Holm-Pedersen sendte pucken tæt forbi Odense-backens skinner og videre op i nettaget - assisteret af Mads Falborg Iversen.

Det forblev stillingen efter 40 minutter på en skudstatistik, som hjemmeholdet førte 20-14.

Tredje periode fik en perfekt start for høgene, da man igen slog kontra. På en 2-imod-1 situation kunne Todd Winder, assisteret af formstærke Sebastian Brinkman, sætte en tidlig pind højt i kassen, og sikre 3-målsføringen efter halvandet minut.

Det fungerede ikke helt for Odense i aften, som virkede modløse, men det er heller ikke nemt, når Tadeas Galansky står en pragtkamp med flere store redninger. Igen kan tjekken tage stor andel i dagens resultat.

Midtvejs i perioden faldt der et par udvisninger af den dumme slags til begge mandskaber, men ingen af holdene formåede at udnytte deres overtal. I stedet blev det til høgenes fordel, da der gik masser af tid på uret. 

Hjemmeholdet måtte derfor tage en tidlig satsning og trække keeperen med fire minutter igen. Det betød, at Mikkel Bertelsen scorede i det tomme mål med et minut og 14 sekunder igen.

Fortjent 4-0 sejr og tre vigtige point med hjem i bussen til Frederikshavn, inden høgene skal i aktion igen på mandag, når der venter et særdeles vigtigt opgør hjemme mod Rødovre Migthy Bulls.

De vandt også i dag, da de overraskende slog Aalborg Pirates 3-2 hjemme. Vinder White Hawks kampen på mandag, rykker de forbi Rødovre i tabellen, og væk fra den sidsteplads, som de har siddet på fra sæsonstart. Vigtigheden understreges af, at der er gratis entre til kampen, takket være hovedsponsor Nordjyske Bank. Det bør - med fem sejre på stribe - betyde, at der kommer 1800-2000 tilskuere på mandag. Det fortjener høgene.

Med aftenens sejr er er White Hawks kun fem point efter Herlev Eagles på syvendepladsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...