Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Endnu en præsident kommer til byen

Erik Remi Bergen boede i de første år i hjemmet på hjørnet af Rimmensgade og Vibevej, hvor faderen, Kaj Bergen havde slagterforretning.
Præsident Bill Clinton har været her, og nu kommer endnu en præsident til Frederikshavn.

 

Det drejer sig denne gang om den gamle frederikshavnerdreng "Mr. President" - Erik Remi Bergen - der blev landskendt med sit velplejede overskæg som countrysanger og eksportchauffør og meget meget mere.

Han blev født 30. august 1944 i Frederikshavn, og hans hjerte banker stadig for byen. Erik Remi Bergen boede i de første år i hjemmet på hjørnet af Rimmensgade og Vibevej, hvor faderen, Kaj Bergen havde slagterforretning.

Han begyndte som 12-årig at spille guitar og fandt hurtigt vejen til det musikalske miljø - først inden for pigtrådsmusikken og dannede - i 1957 - duo med storesøsteren Marion, og de udgav en del plader sammen.

Senere blev han langturschauffør og motorentusiast, hvor han fortsatte med sang og guitarspil på truck stops, og han blev i 1978 præsident for "Convoy-Buddy Truckers Club", derfor tilnavnet Mr. President. Han er, ifølge ham selv, livstidsmedlem af Convoy Buddies. Derfor har han medlemskortet tatoveret på armen.

Udover at stifte Convoy-klubben har han udgivet en række countryalbums, og blandt andet arbejdede han i midten af 1980'erne sammen med Rådet for Større Færdselssikkerhed og "Trolderik" på TV, hvor han udgav et album om sikker trafik for børn.

Hvad han ellers har lavet, får man nu på søndag kl. 14.00 mulighed for at høre om i Lokalradioen.

Har du lyst til at genopfriske bekendtskabet med denne medrivende fortæller, som stadig husker næsten alt om det "gamle" Frederikshavn, så mød ham i Gitte Hansens musikalske portrætudsendelse.

Man kan høre udsendelsen på nettet og FM:
Frederikshavn: 106,6 MHz
Sæby: 97,4 MHz
Østervrå: 103,5 MHz
Sæby Antenneforening: 94,9 MHz

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close