Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.09.2019 | Af: Åse Bakland

Er der igen en revolution på vej i Frankrig?

Aftenens gæst Bjørn Bredal er forfatter til en lang række bøger om fransk kultur og samfund.
Præsident Emmanuel Macron har sat Frankrig i bevægelse, og det er ikke alle, der er helt tilfredse med det. Kan han bevare overblikket, eller løber bevægelsen fra ham? 

 

Torsdag 26. september kl. 19.30 giver en ekspert - forfatter Bjørn Bredal - sit bud på den aktuelle situation.

"Frihed eller død!" gjaldede kampråbet gennem gaderne under de ophedede revolutionsdage i Paris i 1789, og det blev startskuddet til Den franske Revolution, som varede frem til 1799. Mange af de ideer, som i store dele af verden i dag regnes for vigtige og uomgængelige, trækker tråde tilbage til Den Franske Revolution.

Forestillinger om frihed, lighed og broderskab blev formuleret i den turbulente periode, og revolutionens idé om folkets selvbestemmelsesret har sat sit præg på verdenshistorien helt op til vores moderne tid.

Helt så voldsomt går det vel næppe for sig i 2019, men så alligevel. Præsident Emmanuel Macron har sat Frankrig i bevægelse, og det er ikke alle, der er helt tilfredse med det. Kan han bevare overblikket, løber bevægelsen fra ham, og hvad med de stærke kræfter, der modarbejder ham?

Frederikshavn Bibliotek og Alliance Francaise i Frederikshavn har inviteret forfatter og ekspert i franske forhold Bjørn Bredal til at komme og kaste lys over den aktuelle situation i Frankrig – vil historien gentage sig?

I løbet af aftenen vil han give tilhørerne et overblik over de reformer, der er sat i gang, suppleret med en stemningsrapport fra franskmændenes dagligdag, der rummer både optimisme og oprør. Underskuddet på de offentlige finanser er uændret, og statsgælden bare vokser og vokser. Hvem er De gule Veste? Er det nuværende politiske system Den Femte Republik på vej mod Den Sjette Republik?

Aftenens gæst Bjørn Bredal er Frankrigskender, forfatter til en lang række bøger om fransk kultur og samfund, skribent ved Politiken og forstander for Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close