Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.10.2021 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Er der måske en dygtig opfinder gemt i dig?

Det er ikke mange gange i livet, at man får adgang til et laboratorium, men de gange, hvor man gør, kan man næsten ikke undgå at være fascineret.

 

Artiklen er sponsoreret af Skolebutik.dk

Fascineret af muligheder. For muligheder er der mange af. Der er selvfølgelig nogle, som kommer i laboratorier hver dag, men det er ikke disse, som vi har fokus på. Fokus er på alle os, der sjældent kommer i et laboratorium eller os, som måske aldrig har været i et. Vi er måske bare lidt mere fascineret over alle de ting, som man kan i et laboratorium.

Tilbage til folkeskolen
Nogle af de gange du har været i et laboratorium, har formentlig været i folkeskolen. Her havde vi stort set alle sammen fysik og kemi og der var man i et laboratorium med en masse laboratorieudstyr. Vi her på kontoret kan i hvert fald huske, hvor vildt det var, når man første gang hørte om magnetisme og om det periodiske system. Det var måske her, at du første gang fik drømmen om at blive opfinder. Eller måske ikke opfinder, men måske havde du en drøm om at blande alle mulige forskellige kemikalier sammen for at skabe noget helt fantastisk.

Drømmen fra tv
Måske har du fået drømmen fra et tv-program? Der findes utallige programmer, helt fra barnsben, hvor der er fokus på alle de ting, både magiske og realistiske, som man kan lave og opfinde i et laboratorie. Vi dømmer dig i hvert fald ikke, hvis du i din barndom har set Power Puff Pigerne og efter dette program har ønsket selv at skabe nogle fantastiske skabninger, for det har vi da også her på kontoret.

Drømmen er ikke tabt
Du må ikke føle, at drømmen er tabt eller urealistisk. Heller ikke selvom du er voksen og med fast job, for drømmen kan foregå i fritiden og endda i hjemmet. Du kan lave mange små projekter derhjemme, som alle er ufarlige, men super spændende. Selvom det ikke er det samme, som at arbejde i et ægte laboratorie og være en opfinder, så er det måske et ganske udmærket alternativ. Et meget kendt og sjovt forsøg er cola og mint-forsøget. For at lave dette forsøg skal du blot bruge en stor colaflaske og en masse mint-pastiller. Vi anbefaler at foretage dette forsøg udendørs, da det sviner meget – men det er sjovt – og mere vil vi ikke afsløre. God fornøjelse!

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close