Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Erik Næser: Vi havde det sjovt, når vi spillede

Morgendagens gæst i "Mandagsmagasinet" på Radio FCMR er frederikshavneren Erik Næser Bertelsen. Han startede firmaet "Musikkøbmanden", hvor han holdt styr på jobs for en del musikere og bands.

 

- Jeg er født og opvokset i Frederikshavn. Det hele startede i det berygtede kvarter på Borgmester Hassings Vej, hvorefter familien flyttede til Nordbyen. Jeg mistede mine forældre for omkring tre år siden, og jeg kan se tilbage på en fantastisk barndom, hvor mor og mig skrålede, mens far spillede på harmonika, fortæller Erik Næser Bertelsen.

Han har en søster, der er 12 år ældre.

Det var et fantastisk hjem at være barn i. Da jeg var seks år, blev min søster gift, og jeg tilbragte megen tid hus dem, hvor min svoger og jeg havde en fantastisk tid sammen. Han lærte mig at stå på skøjter og ski, så han virkede næsten som en bror for mig.

Erik Næser Bertelsen gik på Fladstrand Skole, og da han nåede konfirmationsalderen, skulle en kammerats forældre have sølvbryllup, og de skulle bruge musik.

- Men musikeren, som de havde engageret, ville gerne have lidt hjælp, så det blev mig, og det blev fantastisk. Så efter den aften blev vi enige om at gå sammen i musikkens tegn. Hans navn var Erland og kom fra Kvissel, siger Erik Næser Bertelsen.

Duoen havde travlt, og da de selv havde det sjovt, når de var ude og spille, smittede det af på publikum. Senere kom han med i et band, som hed "Beef".

- Vi var fire, og vi øvede på Fladstrand Skole, men senere henvendte jeg mig hos en impresario ved navn Per Juul, der havde kontor i Søndergade, men betingelsen for at få jobs var, at jeg skulle være medlem af Dansk Musiker Forbund. Få dage efter ringede Per Juul og tilbød mig et job samme aften. Problemet var, om jeg kunne levere underholdning i tre timer, men det kunne jeg, og jeg blev spurgt, om jeg ville komme igen, men samarbejdet med Erland fortsatte, og det bevirkede blandt andet et engagement hos Ørskov på havnen, husker Erik Næser Bertelsen.

Lyt med i Mandagsmagasinet på Radio FCMR mandag 1. august kl. 18-19.

Du kan lytte til udsendelsen i radioen
Frederikshavn 106,6 HMz
Østervrå 103,5 MHZ
Sæby 97,4 HMz
Podcast www.fcmr.dk

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close