Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.04.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

EU-kontoret havde taget turen til Frederikshavn

Frederikshavn Kommune havde ved seneste EU-valg den næst laveste valgdeltagelse på kun 48 procent. Foto: Sisse Christensen
Elever fra Frederikshavn Kommunes 10. klassecenter besøgte fredag eftermiddag biblioteket. Denne gang var det ikke for at låne bøger, film eller spil, men for at deltage i debatten om EU og stille skarpt på, hvad EU betyder for os personligt, lokalt og nationalt.

 

Repræsentanter fra EU-kontoret havde taget turen til Frederikshavn for at svare på de nysgerrige spørgsmål om EU og fortælle om nogle af de ting, som EU tager sig af.

Et heldigt sammentræf vil nogen mene, men det er ikke så tilfældigt endda, at eleverne i 10. klasse lige netop møder EU-kontorets repræsentanter her i Frederikshavn.

For både Ungdomsskolen og 10. klassecentret har siden 2011 haft hold, der har dyrket "politik på den sjove måde", og ungdomsskolen har besøgt Bruxelles for at skærpe de unges opmærksomhed på hvad EU er – på godt og ondt.

Senest har de unge deltaget i Ungdommens EU–topmøde på Christiansborg, hvor kontakten til EU-kontoret blev skabt.

Det er blandt andet grunden til, at EU-Parlamentets kontor i Danmark tog turen til Frederikshavn, der ved seneste EU-valg havde den næst laveste valgdeltagelse på kun 48 procent. Endnu værre står det til med valgdeltagelsen blandt de unge, der var helt nede på 38 procent.

Og som Anne Mette Vestergaard fra EU kontoret siger: "Når de unge ikke stemmer, så er det de gamle, der bestemmer!"

At man så har lakridspiber med for at fange folks interesse, gør bestemt ikke samtalen mindre interessant.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Sisse Christensen

FOTO: Sisse Christensen

FOTO: Sisse Christensen

FOTO: Sisse Christensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close