Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.10.2016 | Af: Kanal Frederikshavn

Europamester fra 1992 med i fritidskonference

Lørdag 12. november afvikles en stor og ambitiøs forenings- og fritidskonference i Maskinhallen i Frederikshavn. Den har deltagelse af flere interessante foredragsholdere, blandt andre fodboldkommentator Morten Bruun.

 

Det danske samfund er under hastig forandring. De forpligtende fællesskaber udfordres, og i højere grad forfølges egne mål og interesser. Det traditionelle foreningsliv er under voldsomt pres.

Generationsskiftet har svært ved at slå igennem. Færre unge tiltrækkes af foreningslivets aktiviteter og mangfoldighed. Skolereformen påvirker børns hverdag. Frivilligheden udfordres af penge til aflønninger.

Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF), Idrætssamvirket og Frederikshavn Kommune sætter med konferencen "Foreningslivet frem mod 2025" fokus på tre meget væsentlige områder: Fundraising, aktivitetsudvikling og foreningsfællesskabet.

Alle kommunens idrætsklubber, spejdere og øvrige foreninger, byrådsmedlemmer, embedsmænd og kommunale forvaltninger, klub- og skoleledere samt andre aktører på forenings- og fritidsområdet fra 16 år og op efter inviteres til konferencen. Deltagelse er gratis for de første 160 deltagere - tilmelding efter først til mølle princippet.

- Det er lykkedes at samle toppen af poppen indenfor dansk forenings- og fritidsliv i Maskinhallen til nogle meget spændende indlæg, berigende workshops og lærerige debatoplæg, udtaler Lone Høxbroe Pedersen, der er medlem af styrelsen i Frederikshavn Ungdoms Fællesråd.

Borgmester Birgit S. Hansen åbner konferencen, og tre meget aktuelle kommunale udvalgsformænd giver hver deres bud på fremtidens fritidsliv mod 2025 – udfordringer og muligheder, drømme og virkelighed.

Skatteminister Karsten Lauritzen kommer forbi med et indlæg og giver sit syn på foreningslivet set fra Christiansborg.

Formand Søren Møller fra DGI, Danske Gymnastik og Idrætsforeninger, seniorkonsulent Jens Nygaard Nielsen fra Dansk Ungdoms Fællesråd, og næstformand Thomas Bach, Danmarks Idræts Forbund, kommer med hver sit spændende indlæg om tendenser i samfundet og fritidslivet.

Endvidere vil tidligere europamester i fodbold, i dag tv-kommentator og foreningsildsjæl, Morten Bruun med sin store og brede erfaring inspirere deltagerne i forenings- og fritidskonferencen med en forrygende peptalk.

- Det er et sandt overflødighedshorn af dygtige og særdeles erfarne foreningsfolk, forskere og erhvervsfolk, der medvirker i varierede workshops, som deltagerne selv håndplukker. Der er indslag om gadeidræt, Lokale- og Anlægsfonden inspirerer til facilitetsudvikling og Friluftsrådet fortæller om aktiviteter i naturen, siger Lone Høxbroe Pedersen.

Endvidere vil samfundsforsker Bjarne Ibsen, Syddansk Universitet, sammen med forskere og eksperter fra CeFU, Center for Ungdomsforskning, give bud på, hvilke retninger samfundsudviklingen går, og hvad der forventes at kunne interessere kommende generationer af såvel børn og unge som forældre.

Læs meget mere om konferencen og se programfoldere, omtale og tilmeldingsblanket her.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close