Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.04.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Eventyret om Sæby Bakker - fortalt af Venstre

Mette Hardam (V): - At planlægge en helt ny stor bydel kan ikke gøres ansvarligt uden at investere i infrastrukturen.
Gruppeformand Mette Hardam har på vegne af Venstre i Frederikshavn Kommune skrevet dette indlæg: Måske forklares store udfordringer bedst gennem eventyrets verden. Vi tillader os at prøve:

 

Lad os forestille os, at vi taler om en stor virksomhed, som lever af at bearbejde emner, de får ind fra deres leverandører.

Virksomheden befinder sig i en presset branche, men har dygtige folk ansat, og man har da også sikret sig et produktionsapparat, der kan håndtere en mindre stigning i leverancerne.

Så en dag kommer direktøren og fortæller, at en ny stor kunde vil levere enormt meget til bearbejdning. Ja, direktøren har endda lovet leverandøren, at "det klarer vi fint, så gå I bare i gang!", siger direktøren til leverandøren.

Herefter videregives "ordren" til driftschefen, og driftschefen ser på sit produktionsanlæg og tænker:

"Jeg kunne måske håndtere en fordobling på mit anlæg, men her er jo tale om en femdobling. Det vil aldrig gå, hverken på kort eller langt sigt, men skal jeg sige til direktøren, at det kræver investering i endnu en produktionslinje, eller skal jeg lade som ingenting, indtil anlægget bryder sammen?".

Driftschefen ved nemlig godt, at virksomheden står overfor at skulle tiltrække investorer sidst på året, og med lidt held vil anlægget først bryde sammen til næste år, og så har investorerne måske løst problemet.

Driftschefen bemærker godt, at der i produktionen er folk, som har gennemskuet den kortsigtede strategi, men i stedet for at lytte til dem, vælger driftschefen at kalde disse folk naive og lover bod og bedring, når deres bekymring viser sig at være velbegrundet.

Så meget fra eventyrverdenen, og ethvert sammenfald med virkeligheden er aldeles tilsigtet.

Venstre står fast på opbakningen til Sæby Bakker-projektet, men står lige så fast på kravet om en ny vejføring til området.

At planlægge en helt ny stor bydel kan ikke gøres ansvarligt uden at investere i infrastrukturen.

Udfordringen kan man vælge at løse, som Venstre foreslår, eller man kan vælge nye tomme løfter om en kommende "løsning", sådan som man gjorde i 80’erne ved Toldbodvej, Brolæggervej og Pottemagervej.

Udvikling er skønt, men det skal planlægges og styres, ellers forsvinder glæden hurtigt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close