Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.02.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Få konkrete idéer til mere kollega-motion

Få værktøjer, viden og klare, konkrete idéer til mere kollega-motion og sundhed på din arbejdsplads, når Dansk Firmaidrætsforbund inviterer til sundhedsambassadør-uddannelse i Frederikshavn og Sæby. Deltagelse er gratis.

 

Vi voksne er på arbejde i cirka halvdelen af vores vågne timer, og i gennemsnit sidder 50 procent af os ned i mere end otte timer på en almindelig arbejdsdag - det gør intet godt for hverken den fysiske eller mentale sundhed. Næst efter rygning er inaktivitet faktisk den største dræber og årsag til for tidlig død.

Fysisk aktivitet derimod forlænger livet og gør risikoen for sygdomme mindre. Du og dine kolleger har mulighed for at få værktøjer, viden og klare, konkrete idéer til mere motion, sundhed og styrket sammenhold på arbejdspladsen, når Frederikshavn Firmaidræts Klub, Sæby Familie- og Firmaidræt, Hjørring Firma Sport og Dansk Firmaidrætsforbund inviterer til gratis sundhedsambassadør-uddannelse i Frederikshavn 25. marts 2020.

Kollegamotion betaler sig - også på bundlinjen
Udviklingskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, Stine Dragsbæk, håber naturligvis, at så mange som muligt vil deltage i sundhedsambassadør-uddannelsen i Frederikshavn og Sæby.

- Skulle det blive nødvendigt, opretter vi to hold og flere uddannelsesdage. Vores mission er at motivere arbejdspladser til firmaidræt og kollegamotion. Vi ved, kollegamotion virker og øger arbejdsglæden og sammenholdet for den enkelte medarbejder. Kollegamotion har også positive effekter på arbejdspladsens bundlinje, siger Stine Dragsbæk og fortsætter:

- Det er veldokumenteret, at sundhedsindsatser kan give en årlig gevinst på op til fem kroner for hver investeret krone baseret på fald i sygefravær samt øget produktivitet og arbejdsmoral.

Flere smil på læben og mere sved på panden
Rikke Herrche Friis, HR-assistent i A/S Dansk Shell, blev uddannet sundhedsambassadør i 2019, og det var startskuddet til et endnu sjovere arbejdsliv. Med flere smil på læben og mere sved på panden. Opfordringen er derfor klar:

- Få tilmeldt jer, siger Rikke Herrche Friis og supplerer:

- Mine kolleger er glade i låget, når vi har haft en lille pause, hvor vi laver øvelser, eller hvis vi tager et møde gående. Der er virkelig tale om humørboosts. Skal jeg spørge en kollega om noget fagligt, sker det også på en anden måde end tidligere. Det er hyggeligt og meget glædeligt, og det lykkedes faktisk også at få aktiveret de kolleger, som normalt ikke dyrker meget idræt, siger Rikke Herrche Friis.

Fakta om sundhedsambassadør-uddannelsen

• Dansk Firmaidrætsforbund har over de seneste 10 år uddannet mere end 2.000 sundhedsambassadører på danske arbejdspladser.
• Uddannelsen består af to moduler - hver af én dags varighed.
• Det er gratis at deltage for op til to medarbejdere fra samme arbejdsplads.
• Tilmelding: www.firmaidraet.dk/sundudd
• Tilmeldingsfrist til Sundhedsambassadøruddannelsen i Frederikshavn: 18. marts 2020.
• Modul 1 - Frederikshavn: Onsdag 25. marts 2020
• Modul 2 - Sæby: Onsdag 3. juni 2020
• Du får viden om og bliver uddannet til at igangsætte aktiviteter, der passer til lige nøjagtig din arbejdsplads. Det kan være floorball i lagerhallen, kontorstolsstafet på gangen eller walk-and-talk-møder.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close