Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.07.2022 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Få kunst i lokalsamfundet på alternative måder

Et lokalsamfund skal gerne værne om de værdier som stedet og dets beboere besidder. Er det en handels- og turistby? Udelukkende et arbejderkvarter? Eller noget helt tredje? Uanset hvad, kan kunst være med til at skabe gode forudsætninger for tryghed og glæde i samfundet.

 

Artiklen er sponsoreret af Skiltex

Det er godt at tage udgangspunkt i hvilken slags by der er tale om. I en lille by som stadig, eller i fortiden har været, kendt som fiskerby er det godt at udnytte dette. Det kan være at man kan stille en af de store gamle kuttere på et synligt sted, som en kunstgenstand. Dette værner om stedets værdier og fortæller lidt om byens historie. Hvis der er tale om en turistby er det ligeledes en god ide at formidle byens historie, da det ofte er spændende for turister at høre om.

Tænk kreativt
For at få kreativiteten ind i en by er man nødt til at tænke kreativt. Man ser i flere og flere byer at store husfacader får malet store flotte malerier, som repræsenterer byen. Kunne dette være noget for din by? På den anden side behøver det heller ikke være så stort og tidskrævende. Man kan også gøre små tiltag. Man kan få plakater fra en eller flere lokale kunsters billeder og hænge dem i alle butikker. Dermed opstår en rød tråd gennem hele byen, som tilmed kan fortælle en historie. Det kan man gøre nemt ved at gøre brug af plakatlister, som kan tilpasses alle størrelser og former.

Hvad ønsker de lokale?
Selvom man i mange tilfælde forsøger at formidle noget kunst som tillokker turister, er det også vigtigt at finde en balancegang hvor det ligeledes tiltaler de lokale, som skal kigge på det hele året rundt. Måske udsend et spørgeskema, som kan danne et billede af hvad de ønsker?

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close