Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.03.2020 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Få mentalt overskud med overskud på kontoen

Hvis der er rod i økonomien, vil bekymrende tanker være uundgåelige, og dette kan både medføre stress og forringet livskvalitet. Derfor er det vigtigt, at der er godt styr på pengekassen – men dette er altså nemmere sagt end gjort. For når hverdagens trummerum kører derudad, kan det travle liv medføre lette – men nye – spisevaner, impulskøb, dyre forkælelser og drømme om dyre rejser.

 

Men hvordan lever du så sparsomt, samtidig med at du sparer penge op og afvikler din gæld? Det kan du få gode råd til her på siden. På denne måde kan du få mentalt overskud ved at have overskud på kontoen.

Tag et kig på dine lån, og foretag samlelån

Har du optaget flere lån, kan det i mange tilfælde give rigtig god mening at indfri de forskellige lån og samle dem alle i et såkaldt samlelån. Typisk består mange små lån hos forskellige låneudbydere af høje renter og mange gebyrer. Ved at samle alle dine lån i ét samlelån, vil din samlede rente oftest blive lavere, samtidig med at udgiftsposten til gebyrer reduceres.

Derudover vil et samlelån også være med til at skabe bedre overskuelighed over din økonomi. For at få det bedste samlelån på markedet kan du med fordel anvende en sammenligningsside. På sådanne sider får du en oversigt over markedets samlelån. Samlelån-oversigten vil gøre komplicerede udgifter lettere at gennemskue, og du kan dermed bedre beregne de reelle udgifter ved samlelånet.

Selvom et samlelån med høje renter umiddelbart kan virke til at være det dyreste samlelån, er det ikke nødvendigvis tilfældet. Når alle samlede udgifter for samlelånet lægges sammen, kan det nemlig vise sig, at samlelån med højere renter faktisk er billigere end samlelån med billigere renter. Renten på et samlelån er nemlig én ting, mens ÅOP er en anden.

Lav et årsbudget med prioriteringer
Når du har samlet alle dine lån i et samlelån, er det tid til at lave et årsbudget. Lav en analyse af:

• hvor mange penge du har til rådighed
• hvad du bruger dine penge på
• hvad dit forbrugs konsekvenser er

Så snart du har skabt et overblik med årsbudgettet, er næste opgave at prioritere dine udgifter. Hvilke af udgifterne er nice to have? Og hvilke af udgifterne er need to have? Opdel udgifterne efter disse to områder og udse, om der eventuelt er nice to have-udgifter, som kan skæres helt fra.

Derudover er det fordelagtigt at kaste et blik på fremtiden. Hvilke begivenheder ligger inden for nærmeste fremtid, som kræver en større mængde penge? Efterskole, runde fødselsdage, konfirmationer og lignende er typisk dyrere poster, som der skal spares sammen til. Spar op hurtigst muligt for derfor at leve lidt på forkant med din økonomi. På denne måde er du sikker på, at du rent faktisk har råd til tingene om fem år.

Har du brug for flere tips til at få en bedre økonomi? Få flere råd på Berlingske.dk om blandt andet det at lægge madplan, online køb af tøj, second hand samt el-, vand- og varmeregningen. Der findes et hav af områder, hvor du kan spare penge i hverdagen.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Partnertekst.dk

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close