Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.02.2021 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Få opgraderet terrassen - her er der flere gode råd

Har du en terrasse, der godt kunne trænge til en opgradering? Måske består den af fliser med mos imellem, eller også er det en gammel træterrasse, der efterhånden ikke er til at redde.

 

Denne artikel er sponsoreret af Frøslev.

Det kan også være, at en træterrasse er jeres fælles drøm, og at I planlægger at anlægge den helt fra bunden. Uanset hvad kommer i langt med trykimprægneret terrassebrædder.

Trykimprægnerede brædder har en holdbarhed, der er væsentligt længere end ubehandlet træ samtidig med det kan fremhæve træets naturlige glød.

En træterrasse er enormt flot at have, og den kan holde udseendet i mange år. Hvis man efter en del år tænker, at den er ved at se træt ud, kan man vælge at give den en slibning. Herefter vil den igen se ud som ny. Hvis man ønsker at vedligeholde terrassen bedst muligt, kan man også give den olie. En nedslibning fjerner ikke imprægneringen, da denne er trukket langt ind i træet.

Processen
Selve imprægneringen følger en fast proces, der er gennemtestet, så du opnår det bedste resultat. Helt kort fortalt handler det om, at træbeskyttelse sprøjtes ind i træet. Det fjerner alt hvad der måtte være af svamp eller insekter i træet, så det ikke har mulighed for at nedbryde din terrasse indefra. Samtidig gør det også terrassen mere modstandsdygtig over for regn, der ellers hurtigt kan fremme processen med råd.

Træet er ikke imprægneret helt igennem, men er igennem de yderste lag. Kernen i træet er så kompakt, at den ikke er mulig at imprægnere. Til gengæld er det også den del, der helt naturligt er mest modstandsdygtig, så der er intet behov for at imprægnere denne del.

Godkendte processer
Miljøstyrelsen har opsat klare regler for, hvordan træ bør imprægneres og hvilke produkter, der må anvendes. Alle typer af brædder er derfor imprægneret til at følge retningslinjerne, så der ikke opstår nogle misforståelser eller bliver produceret noget, der ikke er godkendt.

Man bør tjekke op på, om det trykimprægnerede træ, man bruger, følger NTR-standarderne, der er udtryk for, hvor god kvaliteten af træet er, ligesom det altid er en god idé at tjekke op på, om træet er dansk. Det er både et kvalitetsstempel og et udtryk for, at træet ikke er transporteret omkring det halve af kloden, før det er endt på din terrasse. Imprægneringen findes i to typer, der kan give henholdsvis et grønt og et brunt skær. Begge holder sig til træets naturlige nuancer.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close