Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.03.2023 | Af: Michael Frederiksen

Får ikke dispensation til nedrivning af bygninger

Gårdejer Peter Tegllund får ikke lov til at nedrive to store lader og en kostald, som hører til gården Slustrup på Rydalsvej mellem Skærum og Stenhøj. Det besluttede et enigt Plan- og Miljøudvalg i Frederikshavn Kommune på et møde mandag eftermiddag.

 

Politikerne valgte dermed at følge administrationens indstilling om, at der i henhold til planlovens §14 nedlægges forbud imod nedrivning af de tre bygninger.

Peter Tegllund havde håbet, at politikerne ville udsætte sagen en måned og komme ud og besigtige de gamle lader og kostalden. Han efterlyste en direkte dialog med politikerne.

- Til hvad nytte er det, at bygningerne står her? De er jo lappet mange steder, så den helt gammeldags gård findes ikke længere, sagde Peter Tegllund inden mødet til Kanal Frederikshavn.

Faktum er dog, at bygningerne er vurderet bevaringsværdige - alle med SAVE-værdien 2. Bygninger med høj bevaringsværdi får karakteren 1. Bygninger med lav bevaringsværdi får karakteren 9.

- Kutyme er, at vi ikke tillader nedrivning af bygninger med værdien 1, 2 og 3, og det valgte vi også at følge i denne sag, oplyser Peter E. Nielsen (A), formand for Plan- og Miljøudvalget.

Stuehuset havde værdien 4, og det fik Peter Tegllund lov til at nedrive i 2019. Familien er netop nu i fuld gang med at opføre et nyt stuehus, hvor hans søn skal bo. Når de flytter ind, bliver det til den ene side fortsat med udsigten til de gamle kampstensbygninger.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close