Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.10.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Fællesskab, handlekraft og borgerinddragelse

Byrådskandidat Gitte Kiilerich (S): - Vi skal bruge borgerinddragelse, fordi det har en effekt.
Byrådskandidat Gitte Kiilerich (S) har skrevet dette indlæg: Kan man som kandidat til kommunalvalget gå til valg med kun én mærkesag og bruge argumentet, at man kun har den ene ting, der står ens hjerte nært?

 

Jeg anerkender, at man har mærke- og hjertesager, det har jeg jo også selv, men der, hvor kæden hopper af for mig, er, når man tænker, at man kan stille op til kommunalvalg med kun en mærkesag og samtidig være troværdig og ordentlig i forhold til, at man skal varetage alle borgere i kommunens interesser.

Hvordan sikrer man, at den mærkesag, man har, kommer flertallet til gode? Det er antallet af personlige stemmer, der i høj grad er med til at bestemme, om man bliver valgt ind eller ej, men uanset dette er man forpligtet til at varetage alle borgeres interesser. Så hvilke handlemuligheder og hvilken handlekraft man har bliver mere interessant.

I forhold til mærkesager tror jeg, at borgerinddragelse kan medvirke til at skabe bedre løsninger, samtidig med at det styrker medborgerskabet og fremmer det lokale ejerskab. Når politikere inddrager borgerne, er det vigtigt, at der er gennemsigtighed i forhold til, hvordan man vil gøre det, så både formen, men også selve metoden er klar. Man får derved flest mulige perspektiver med i forhold til den endelige beslutning, det skal munde ud i. Borgerinddragelse forbindes mest med høringer og borgermøder. I det tilfælde, hvor der er brug for enten at informere eller høre borgernes mening i forhold til forskellige sammenhænge, kan disse være brugbare. Disse metoder har vi i høj grad benyttet os af i Frederikshavn Kommune, indtil corona var med til at sætte en begrænsning i forhold til at kunne møde fysisk og i øjenhøjde med borgerne.

Jeg vover, for en kort stund, at se fremad og se på, hvad jeg kunne ønske blev en del af opgaveløsningen på den politiske arena. For mig ville det give god mening, at vi tilføjer flere måder, end dem vi bruger i dag, til at lave reel borgerinddragelse på. Jeg tror på, at vi i endnu højere grad skal planlægge og gennemføre inddragelsesprocesser, der både er struktureret, men også tilrettelagt i forhold til den opgave, der skal løses.

Vi skal bruge borgerinddragelse, fordi det har en effekt. I det øjeblik man som borger bliver inddraget, og man oplever både at blive set, hørt og få en stemme ind i beslutningsprocesserne, oplever man samtidig, at man er en del af et fællesskab og man får en forståelse af dette fællesskab.

Grundstenen i vores kommune er FÆLLESSKABET.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close