Gå til hoved-indhold
11. december 2018 - kl. 09.12

Fagets medalje til kvindelig elektrikerlærling

  • 1 af 3
    FOTO: Mariendal Electrics
  • 2 af 3
    FOTO: Mariendal Electrics
  • 3 af 3
    Overmontør i Mariendals afdeling i Frederikshavn Frits Henriksen kunne for nylig ønske Camilla Spanggaard Olesen stort tillykke med svendebrev, elfagets medalje og legat.
Af: Kanal Frederikshavn

Hos elinstallatørvirksomheden Mariendal Electrics på Højrupsvej 61 i Frederikshavn er voksenlærling Camilla Spanggaard Olesen netop blevet udlært elektriker med fagets højst mulige anerkendelse.

Hun har færdiggjort sin voksenlærling-uddannelse til elektriker hos Mariendal i Frederikshavn med karakteren 12 ved både den praktiske og den teoretiske eksamen. Det betyder, at hun ikke alene har fået et svendebrev, men også fagets medalje.

- Medaljen tildeles landets bedste og gives som en anerkendelse af lærlingens særlige arbejdsindsats og dygtighed i læretiden, forklarer overmontør Frits Henriksen, som har været Camilla Spanggaard Olesens chef i læretiden.

Med svendebrevet og medalje følger desuden et legat fra Mariendal på 10.000 kroner, som ligeledes blev overrakt, da kollegerne i fredags fejrede Camilla Spanggaard Olesen ved en sammenkomst i firmaet.

Før Camilla Spanggaard gik i voksenlære, arbejdede hun butik, men de skæve arbejdstider passede ikke ind i familielivet. Hun måtte finde på noget nyt, og valget faldt på elektrikeruddannelsen.

- Min svigerfar er elektriker, og jeg har af og til hjulpet ham med små opgaver. Det var nok der, interessen for elfaget opstod. Siden har jeg fået øjnene op for de mange muligheder, installationsbranchen giver. Det er et fag, som er i konstant udvikling, siger Camilla Spanggaard Olesen.

Den første del af læretiden var hun tilknyttet Mariendals afdeling i Skagen. Siden har hun primært arbejdet ud fra den lidt større Mariendal-afdeling i Frederikshavn – et forløb, der har passet den nyudklækkede elektrikersvend godt:

- I løbet af min læretid har jeg arbejdet med mange forskellige kunder og områder af faget. Lige fra fejlfinding over installation af hvidevarer og sikringsløsninger til installationer i nybyggeri, fortæller Camilla Spanggaard Olesen.

Mariendal har givet hende et uddannelsesforløb med fine muligheder for at udvikle sig.

- Jeg kan klart anbefale Mariendal som et godt sted at være lærling. Viften af faglige udfordringer er bred, og jeg har hele vejen igennem fået god introduktion og faglig sparring fra dygtige kollegaer, siger Camilla Spanggaard Olesen.

- Min oplevelse er, at Mariendal gør meget for at imødekomme lærlingenes ønsker og behov. Desuden er de gode til at understøtte det sociale sammenhold ved at arrangere mange fælles aktiviteter.

Selv om Camilla Spanggaard Olesen har været glad for både kollegaer og arbejdet hos Mariendal, fortsætter hun ikke sit arbejdsliv her i denne omgang. Hun har fået nyt job hos industrivirksomheden Robco Engineering A/S i Sæby, hvor hun skal arbejde med tavleproduktion.

- I min tid hos Mariendal har jeg fået godt indblik i elfagets mange muligheder. Arbejdsdagene, arbejdsstederne og opgaverne har været afvekslende – og dét har været rigtig spændende. Nu glæder jeg mig til at prøve kræfter med lidt mere forudsigelige arbejdsdage med ét fast arbejdssted, siger Camilla Spanggaard Olesen.

Overmontør Frits Henriksen har nydt godt af samarbejdet med den dygtige voksenlærling:

- Camilla er både fagligt kompetent og effektiv – hun får virkelig noget fra hånden. Og så er hun en vellidt kollega, der bidrager til den gode stemning i afdelingen.

Frits Henriksen fortæller videre, at han er ærgerlig over at miste en dygtig kollega og elektriker:

- Men jeg har fuld forståelse for, at Camilla ønsker at prøve kræfter med noget nyt. Vi ønsker hende held og lykke fremover, fastslår Frits Henriksen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...