Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Fascinationen af ondskab i film og litteratur hos HTX

HTX-elev Ida Nygaard Larsen: - Lige nu har vi om Beyond Evil, og jeg kan bruge denne vinkel til at give ekstra forståelse for, hvorfor det onde faktisk fascinerer os.
Hvis du tror, HTX kun handler om naturvidenskab og teknik, kan du godt tro om igen. I fredags havde man hos HTX Frederikshavn besøg af professor Steen Christiansen fra Aalborg Universitets Institut for Kultur og Læring og han holdt et foredrag om ondskab: "Beyond Evil".

 

Oplægget handlede om, hvordan vi, som publikum, fatter sympati for de onde karakterer, vi møder, når vi for eksempel ser film, og hvordan vi, trods den ondskab, alligevel knytter os til dem.

Det er engelsklærer Louise Toftemark, der har arrangeret oplægget.

- Formålet med oplægget er at give eleverne en forståelse af og hvorfor, vi egentlig arbejder med at personkarakteristikken i engelsk-faget – samt vigtigheden deraf. Fiktionen er den verden, der ikke eksisterer, men som skabes, og vi knytter os til den, og ser os selv i de karakterer, vi arbejder med. Eleverne arbejder lige nu med "Beyond Evil", det vil sige, at vi har set på, hvordan det onde skabes i mennesket og følgeligt i litteraturen. Det, Steen Christiansen byder ind med i sit oplæg, er vigtigheden af at se relationen imellem sig selv og de karakterer, der findes – og som vi drager sympati for – selv om de måske i virkeligheden bærer en ondskab, som frastøder os, siger Louise Toftemark.

Ida Nygaard Larsen, der har engelsk på A-niveau, fortæller:

- Det var rigtig spændende at få vinklen på, hvordan man ser karakterer, der er mere realistiske og har mere onde sider i forhold til dem, der er helt perfekte – og at man faktisk godt kan føle sympati og empati med dem, selv om de har ondskaben i sig. Lige nu har vi om Beyond Evil, og jeg kan bruge denne vinkel til at give ekstra forståelse for, hvorfor det onde faktisk fascinerer os.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close