Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Fastholder stor reduktion af kunstmuseums tilskud

- Vi har lavet en grundig sagsbehandling og ændrer ikke synspunkt, forklarer KFU-formand Peter Laigaard.
Et flertal på seks ud af syv i Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) vedtog i går besparelser på næsten 6,4 millioner kroner i 2023. Venstres Lone Haugaard valgte at stemme imod. Formand Peter Laigaard opfordrer Venstre til hurtigst muligt at indtage en mere økonomisk ansvarlig rolle.

 

Flertallet vil blandt andet reducere det kommunale tilskud til Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling fra 781.000 til 200.000 kroner. "Det rokker direkte ved museets fundament og eksistensgrundlag", bemærker ledelsen.

Venstre vil "kun" spare omkring fem millioner kroner i alt. Partiet vil blandt andet ikke reducere kunstmuseets tilskud så voldsomt.

- I KFU må vi bare konstatere, at Venstre vælger ikke at tage ansvar for at finde de mange penge, vi skal spare på KFU-området. Dermed følger Venstre mønstret fra de andre udvalg. I KFU havde Venstre fundet en række områder over sommeren - punkter, som ikke blev nævnt, da vi lavede budget før sommerferien. Vi taler om cirka 1,3 millioner kroner, som de i stedet vil finansiere ved at finde "herreløse" besparelser på den kollektive trafik, bemærker Peter Laigaard.

Netop den kollektive trafik står i forvejen til en rundbarbering i 2023. Der skal umiddelbart findes besparelser for omkring 10 millioner kroner. Det svarer til cirka 20 procent af NT-budgettet.

- Det står nemlig helt fast, at vi ikke vil skære yderligere ned på KFU-området for at finansiere vores medlemsskab af NT, hvor vi i øvrigt ingen indflydelse har som kommune, udtaler Peter Laigaard.

Ifølge formanden er der enighed i Socialdemokratiet og hos Konservative om, at det er ansvarsløst "bare" at skrue op for disse besparelser rent budgetmæssigt, når kommunen end ikke ved på nuværende tidspunkt, om de kan findes.

- Venstre kunne ligeså godt have sagt, at alle besparelser på 6,4 millioner kroner skulle findes på NT-budgettet, anfører Peter Laigaard.

Administrationen skal nu i gang med detailplanlægningen af besparelserne på den kollektive transport, og alt kommer i spil, det vil sige busruter, flextakster, plusture med mere.

- Vi må håbe, at Venstre på et tidspunkt kommer tilbage til en mere økonomisk ansvarlig rolle. Skillelinjen mellem at være i opposition, som Venstre har ønsket at være i denne byrådsperiode, og så være protestparti er ikke særlig synlig længere. Det er svært at se Venstre skulle gå med i en samlet budgetaftale for Frederikshavn Kommune i 2023, når man konsekvent i alle udvalg arbejder med "fugle på taget". Imens Venstre fører valgkamp de næste tre år, må de partier, der vil tage ansvar, gøre det. Anderledes kan det ikke være, mener Peter Laigaard.

Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling skriver i et høringssvar, "at en reduktion af kommunens tilskud på 75 procent risikerer de facto at lukke museet, da museet med så kort varsel hverken levnes tid eller rum til at øge selvfinancieringen i et omfang, som blot tilnærmelsesvis ville kunne afbøde, endsige kompensere for dette drakoniske indgreb. En mere anstændig og respektfuld tilgang ville have været på forhånd at varsle museet om nedskæringen og drøfte med os en årlig nedtrapning af tilskuddet til det ønskede niveau. Det kan nås endnu!"

Lytter I slet ikke til deres argumenter?

- Den beslutning traf vi inden sommerferien, og den står vi ved. Vi har selvfølgelig læst, hvad de skriver, og vi har også besøgt dem tidligere i år, hvor vi lyttede til dem. Vi har lavet en grundig sagsbehandling og ændrer ikke synspunkt, forklarer KFU-formanden.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close