Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.09.2019 | Af: Michael Frederiksen

Festdag i Sæby trods nederlag i topkamp

En 2-3-nederlag i topkampen i Danmarksserien mod IF Lyseng ødelagde trods alt ikke helhedsindtrykket af en fantastisk fodbolddag i IF Skjold Sæby.


 

Højdepunktet var ubestridt, da Dansk Boldspil Unions formand, Jesper Møller fra Aalborg, klippede den røde snor og officielt åbnede IF Skjold Sæbys nye, flotte kunstgræsbane.

Godt 250 personer deltog i åbningen, og de fik straks lov til at betræde det lækre kunstgræs, som er leveret af frederikshavner-virksomheden WGS.

- Blødt og rart - ja, nærmest urealistisk, sagde 14-årige Mathias Simonsen, som var en af de første, der testede kunstgræsbanen.

Topkampen i Danmarksserien blev dog spillet på nabobanen, det vil sige opvisningsbanen Sparekassen Vendsyssel Arena. Her bragte topscorer Jakob "Mølby" Kristensen IF Skjold Sæby foran efter 25 minutter. Han brugte sin fysiske styrke og fine sparketeknik, da han effektivt udnyttede Mathias Mygind Andersens tværpasning.

Føringen holdt kun nogle få minutter. 17-årige Thomas Nielsen, som generelt viste lovende takter i midterforsvaret, lavede et unødvendigt straffespark, som aarhusianerne sikkert udnyttede.

I det 35. minut tog hjemmeholdet igen føringen. En vaskeægte "Jesper Olsen" serverede bolden på et sølvfad til Jakob Kristensen. Sådan en chance giver man ikke "Mølby" ustraffet. 2-1 til IF Skjold Sæby ved pausen.

I første halvlegs tillægsminutter udgik Skjolds midtbanekriger Martin Mølholt med en knæskade, og det kom til at gøre ondt i anden halvleg, hvor de tekniske dygtige aarhusianere kombinerede flot, viste stor spilforståelse - og scorede to mål.

Udligningen faldt efter 52 minutter, og i det 79. minut scorede de blåblusede Lyseng-spillere til 3-2, som som blev kampens resultat. En ganske velspiller affære var det, og imponerende, at IF Skjold Sæby har tre 17-årige spillere i startopstillingen.

- De spiller hurtigt og klogt og har to gode angribere, som gør det svært for alle hold. Vi står for lavt i anden halvleg. De spiller os bare rundt, og vi kommer ikke tæt nok på dem. Vi fanger dem ikke i opspillet, så vi kan lave en omstilling på dem, udtaler forsvarsspilleren Daniel Gravesen.

Han blev kåret til Kampens Spiller i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.

Daniel Gravesen er nærmest den eneste spiller i truppen, som ikke kommer fra Sæby. Gravesen stammer fra Hobro, bor i Aalborg, arbejder i Frederikshavn og spiller altså fodbold i Sæby. Han stortrives i klubben. Det fortætter han mere om i videoen.

Det var IF Skjold Sæbys første nederlag og pointtab på hjemmebane efter oprykningen til Danmarksserien.

Video fra åbningen af kunstgræsbanen:

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close