Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.02.2017 | Af: Michael Frederiksen

FfI frygter, at 30-40 hold mangler overnatning

Nye brandregler skærper kravene, når skoler benyttes til overnatning. Det skaber lige nu nervøsitet i FfI's håndboldafdeling, som i værste fald mangler overnatning til 30-40 hold i Rødspætte Cup.

 

Skærpelsen består i, at lokaler på første sal eller højere oppe kun må benyttes til overnatning, hvis der er installeret et automatisk brand alarmeringsanlæg (ABA). Det er der p.t. kun på Nordstjerneskolen i Frederikshavn.

FfI benytter også Bangsbostrand Skole og Frydenstrandskolen (afdeling Fladstrand) til overnatning. Her er der endnu ikke installeret ABA. FfI risikerer derfor at mangle overnatning til 30-40 hold, når den internationale ungdomsturnering om et par måneder afvikles for 42. gang.

- Vi blev først orienteret om situationen efter tilmeldingsfristens udløb, så det her skaber uro i vores planlægning. Vi var til møde med kommunen i sidste uge, og vi har heldigvis en tro på, at de når at sætte disse ABA-anlæg op på Bangsbostrand Skole, siger Per Larsen, formand for Rødspætte Cup-udvalget i FfI.

Frydenstrandskolen får derimod ingen ABA-anlæg inden påske.

- Det betyder, at vi mangler overnatning til 15-20 hold. Her er det vores håb, at vi får en dispensation. Det krydser vi i hvert fald fingre for, udtaler Per Larsen.

Han pointerer, at det er ikke er Frederikshavn Kommune, som er "skurken". Reglerne er landsdækkende og rammer alle, der laver store arrangementer, hvor deltagerne overnatter på skoler.

FfI har endnu et problem, som skal løses. Syvstenhallen er som tidligere omtalt lukket indtil videre, fordi kommunen vurderer, at halgulvet er for farligt at bruge. Hallen bliver ikke klar til påsken.

- Det er heldigvis et mindre problem. Der er andre haller i nærheden, vi kan bruge. Det kunne være i Østervrå, Stidsholt eller Hørby, siger Per Larsen.

310 hold er tilmeldt Rødsætte Cup, og 48 hold står på venteliste - klar til at træde til, hvis der kommer et afbud.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close