Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Fire elever fra Skagen Skole klar til DM i tysk

Katja Andersen og Malina Lauritzen ses her sammen med tysklærer Malene Mølgaard.
Fire elever fra Skagen Skole har kvalificeret sig til DM i tysk. Det foregår i DOKK1 i Aarhus tirsdag 1. februar. De fire tyskkyndige skagboer er Katja Andersen og Malina Lauritzen fra 9.Y, Frederik Olesen fra 7.X og Asger Rasmussen fra 8.Y.

 

De har hver for sig kvalificeret sig ved at lave en beskrivelse af en ny attraktion på Danfoss Universe, som er målrettet til tyske skoleelever. Til finaledagen venter endnu en opgave, som de fire finalister først får på selve dagen.

Tre klasser fik opgaven

Tysklærer Malene Mølgaard fra Skagen Skole er stolt over, at hele fire elever har kvalificeret sig til finalen. Hun har givet opgaven fra mesterskaberne til sine tre tyskklasser, og det kom der altså fire finalister ud af.

- Jeg har hverken rettet eller set deres besvarelser, men jeg ved fra undervisningen, at de har gjort meget ud af den, siger Malene Mølgaard.

DM i Fagene er arrangeret af organisationen Danske Skoleelever, og der er konkurrencer i syv fag. Det er første gang, tysk er på skemaet ved mesterskaberne, og det er Malene Mølgaard glad for.

- Det viser, at tysk er et anerkendt fag. Ud over at kunne klare sig på tysk, lærer man meget om sprog og grammatik, og man lærer om tysk kultur, forklarer Malene Mølgaard.

Tæt på elevernes hverdag
Hun gør meget ud af at gøre tyskundervisningen nærværende for eleverne. De sidder ikke og kæmper sig igennem tekster af Johan Goethe og Günther Grass i tysktimerne på Skagen Skole.

- Efter nytår starter vi et forløb i 9. klasse, der handler om tysk musik og om fodboldkultur i Tyskland. Jeg vil altid gerne lave noget, der kommer tæt på elevernes hverdag, siger Malene Mølgaard.

I alt 63 elever fra hele landet har kvalificeret sig til finalen i tysk. Der er præmieoverrækkelse fredag 4. februar, som bliver transmitteret live til alle interesserede skoler. Der sidder tre klasser klar på Skagen Skole.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close