Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Fire glade og nyvalgte byrådspolitikere

Natten til onsdag kl. 00.54 blev de 29 nyvalgte byrådsmedlemmer i Frederikshavn Kommune afsløret på en storskærm i valgcaféen i Spar Nord Lounge i Arena Nord.

 

13 af de 29 er nye, og vi har allerede bragt indslag med Peter Laigaard, Det Konservative Folkeparti, Lone Haugaard, Venstre, Martin Tøttrup Kelkelund, Socialdemokratiet, og Kurt Kirkedal, Socialdemokratiet. I denne video kan du møde fire andre nyvalgte byrådsmedlemmer.

Gitte Kiilerich er afdelingsleder på Nordstjerneskolen i Frederikshavn. Hun bor i Sæby. Kasper Bagnkop er skoleleder på Ellidshøj Skole i Aalborg Kommune. Han bor i Frederikshavn, hvor han er formand for floorballklubben Frederikshavn Blackhawks. Anders Christiansen underviser på EUC Nord Frederikshavn. Han bor i Gærum. Jens Nygaard blev valgt ind for Nye Borgerlige. Han er chauffør og bor i Dybvad.

- Det føles som en kæmpe lettelse, men det er også ubehageligt at sidde på det yderste mandat, smilte en lettet Kasper Bagnkop.

Han blev ganske rigtigt præsenteret som den sidste af 18 socialdemokrater, som får plads i byrådet fra 1. januar 2022, men dagen efter viste det sig, at han faktisk havde tre partifæller under sig.

Han kalder det en "underlig aften, som ikke kan sammenlignes med noget som helst, han har prøvet før".

Jens Nygaard er meget, meget tilfreds med, at det lykkedes for Nye Borgerlige at komme ind i Frederikshavn Byråd. Med 1643 stemmer var partiet ikke langt fra at få to pladser.

- Det siger, at borgerne i Frederikshavn Kommune har rykket sig. Det viser også, at vi har gjort et fantastisk godt arbejde med at informere om Nye Borgerliges politik: Kernevelfærd, hjælp til børn og unge, hjælp til de ældre og svage i samfundet. Tidligere var vi nærmest et racistisk parti, men det er efterhånden gået op for folk, at det er vi altså ikke. Vi er et borgerligt, konservativt, økonomisk parti, udtaler Jens Nygaard.

Anders Christiansen kom akkurat ind ad døren i Arena Nord direkte fra Gærum, da det var blevet offentliggjort, at han med sine 159 stemmer var nr. 10 på Socialdemokratiets liste og således sikkert kom ind i byrådet.

- Jeg vidste ikke, jeg var kommet ind, før jeg kom her. Det er helt fantastisk, siger en glad Anders Christiansen.

Han er klar til at arbejde hårdt de næste fire år med de emner, som har fyldt meget i valgkampen.

- Det vigtigste for mig er distrikterne. De skal have lidt mere power, så vi kan få flere ud i oplandet. Derudover skal vi skaffe flere hænder, og vores erhvervsliv skal op at køre 100 procent, udtaler Anders Christiansen.

"Vildt og surrealistisk" var ordene, som Gitte Killerich brugte til at beskrive sine følelser, da hun så, at hun med 162 stemmer snuppede niendepladsen på liste A.

Borgerinddragelse står øverst på skolelederens dagsorden.

- Jeg er valgt af borgere, og jeg bliver nødt til at høre, hvad andre mener, der skal til for, at vi har en god kommune. Det er det, borgerinddragelse handler om. Vi skal høre, hvad borgerne vil, mener Gitte Killerich.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close