Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Fire huse kæmper om Byfondens årlige priser

Her ses huset på Strandvej 104 i Strandby. Se de andre huse under artiklen.
Fredag 25. september afsløres vinderen af Byfondens fornemste pris: Plaketten. Det sker ved Byfondens årlige repræsentantskabsmøde, der finder sted sted i et stort lokale på første sal i bygning 15 i Frederikshavn Maritime Erhvervspark.

 

Inden repræsentantskabsmødet afsløres endnu et værk i Poesiparken. Det sker ved den gamle indgangsport til Danyard.

Alle er velkomne til at deltage i arrangementet. Det kræver dog, at du tilmelder dig til toma@frederikshavn.dk eller på mobil 29486190.

Der er fire nominerede huse i år. 25. september afgøres det, hvem der får rosende omtale, diplom og Byfondens fornemste pris: Plaketten.

De fire huse, der kæmper om æren:

Nørgårdsvej 68 Strandby

Dette nyopførte enfamilieshus på Nørgaardsvej skiller sig markant ud fra det meste af det, vi ser i vores nye parcelhusområder. Der er tale om et fladtaget og meget elegant, langt og lavt bygningskompleks med let afvekslende højder. Huset er på samme tid elegant og diskret.

Strandvej 104, Strandby
Huset er af hensyn til blandt andet terræn og udsigten mod Kattegat sammensat af flere bygningskroppe med varieret højde og drøjde. Samspillet med klitterne giver huset karakter af, at det ligesom ”vokser” ud af terrænet med en spændende fremtoning, som gør det helt forskelligt fra de fleste gængse rektangulære en-plans-huse.

Vibevej 24, Frederikshavn
Et godt eksempel på renovering af en af de ”kraftfulde” 1½-etages villaer på Vibevej. Samlet set er der tale om et hus med en rigtig fin fremtoning: Pudsede hvidmalede facader med småsprossede vinduer både i stueetagen, på første sal og i den høje kælderetage.

Abelsvej 3, Frederikshavn
Hjørnehuset Abelsvej 3 er et meget flot eksempel på, hvordan et anonymt udseende enfamilieshus gennem ombygning kan ændre totalt udseende. Huset havde oprindelig blandt andet teglstensfacader, træbeklædte gavltrekanter og ovenlys. Huset ser i dag ud som et helt nyopført hus med pudsede, svagt gulmalede facader, lysegrå sokler og hvide gesimser langs tagkanterne. Alle vinduer og døre er småsprossede.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Byfonden

FOTO: Byfonden

FOTO: Byfonden

FOTO: Byfonden

FOTO: Byfonden

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close