Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.07.2020 | Af: Marcus Linkhorst

- Vi skal ud af EU, siger lokalt DF-byrådsmedlem

Flemming Rasmussen besøgte EU's hovedkvarter sidste år: - Det gjorde min overbevisning om, at vi skal ud, endnu stærkere. Foto: Helle Hornshøj
- Danmark skal ud af EU, mener DF’s byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, Flemming Rasmussen, efter DF’s officielle udmelding om sin EU-politik.

 

- Det er tåbeligt, at Danmark deltager, siger Flemming Rasmussen.

Kristian Thulesen Dahl meldte 5. juni ud, at DF nu officielt vil ud af EU. Det er Flemming Rasmussen glad for. Han er heller ikke begejstret for EU.

- Jeg har været dernede på tur sidste år. Det gjorde min overbevisning om, at vi skal ud, endnu stærkere. Det er en stor omgang administration. Det virker så tåbeligt, at vi deltager i det. Vi er helt med på, at vi skal handle sammen og alt muligt, siger han. 

Det betyder dog ikke, han er helt imod EU. Handelssamarbejdet er den lokale DF'er glad for.

- Handelssamarbejdet - det gamle EF - har vi ikke noget imod. Så kom unionen, som jo aldrig skulle komme ifølge Poul Schlüter. Vi vil selvfølgelig handle med alle europæiske lande, men den politiske overfrakke? Væk med det, fastslår Flemming Rasmussen.

Valget i 2019 blev betegnet som Klima-valget. Alle partier havde klimaet på dagsordenen. Men DF var ikke så meget med på det klima, hvilket nok kom til udtryk ved Europaparlamentsvalget.

"Måske er det alle klima… - hvad er det nu, man kalder dem - klimatosser? Nej, alle dem, der alene går op i klima. Det gør vi også i Dansk Folkeparti, men det er ikke dét, vi alene går op i".

Sådan sådan den mangeårige DF-formand Pia Kjærsgaard til EP-valget, da det gik op for hende, at DF havde fået et dårligt valg, og det var kun to uger før folketingsvalget. Tidspunktet var ifølge Flemming Rasmussen ikke lige det bedste, selvom hun nok har lidt ret.

- Ja, det var Pias udtryk. Det tidspunkt var nok ikke så godt. Det var jo lige op til, at folk igen skulle ud og stemme. Det gavnede ikke noget. Men hun kan da godt have ret i det.

Men klimakampen skal tages. Man behøver bare ikke være tosse.

- Man skal gøre det fornuftigt. Det, vi gerne skal have ud af det, er, at få nogle virksomheder, der kan udvikle nye teknologier, som vi så kan sælge til resten af verden. Det er den vej, vi skal, mener Flemming Rasmussen. 

"Tåbeligt" kalder Flemming Rasmussen den nye affaldsaftale, hvor der skal sorteres i 10 spande, så Danmark - som følge af klimaloven - kan reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

- Nu sidder jeg også i Forsyningen. Det er tåbeligt. Jeg ved ikke, hvad Dan Jørgensen har tænkt på. DF er jo også uden for aftalen.

- Affaldsaftalen svarer til at fjerne 280.000 benzin- og dieselbiler fra vejene. Og det er den vej, vi skal. Målet er, at vi skal den vej - uden tvivl, pointerer Flemming Rasmussen. 

Han har også en idé til, hvordan man skal håndtere affaldssektoren.

- Det ideelle er, at vi får nogle landsdækkende aftaler om, hvordan affaldsindsamlingen skal foregå. Så kommunerne gør det på samme måde. Behandlingen af affald skal også foregå ens.

Frederikshavn Kommune har Gemidan, der omdanner mad til biogas. En genistreg, kalder Flemming Rasmussen det.

- Vi er jo helt i top med Gemidan. Det er der, at alt vores madaffald samles. Det ryger derind, så bliver det spulet og renset, og så bliver det brugt til at lave biogas af. Og så langt er der nok ingen kommuner, der er. Det er en genistreg, smiler DF'eren.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornsh?j

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close