Gå til hoved-indhold
04. april 2024 - kl. 15.04

Flere børn og unge var et centralt tema på debataften i Skagen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Skagen mangler børn og unge. Risikoen for at ende som en kulisse-by var temaet på en debataften arrangeret af Skagen Byting med deltagelse af omkring 100 personer.

- Skagen skal fornys med unge mennesker, som har lyst til at slå sig ned i Danmarks nordligste by. Men boligmarkedet er for dyrt for de unge. Derfor holder de sig væk, og det bliver fremover et større og større problem for Skagen, siger Ole Bjerg Lauritzen, formand for Skagen Byting.

Børn og unge var et centralt tema. Flere børn og unge var det tema, som optog de fleste af de 100 deltagere på debatmødet i Skagen Kultur- og Fritidscenter.

De seks paneldeltagere, som var fremtrædende lokalpolitikere og erhvervsfolk, stemte i og efterlyste flere unge til byen. 

- De unge søger væk fra de små byer og mod de store byer, ikke mindst Aalborg. Vi må specialisere os, for eksempel på det maritime område, for at tiltrække flere unge, mener Peter Key Kristensen fra Skagen, som er regionsrådsmedlem i Region Nordjylland.

Byrådsmedlem Peter Sørensen erkendte, at politikerne "kører i ring".

- De ved ikke, hvordan de egentlig skal vende udviklingen og få de unge til at blive og komme tilbage til Skagen, lyder det fra Ole Bjerg Lauritzen.

Kent Damgaard, Karstensens Skibsværft, og Johannes Palsson, FF Skagen, sagde samstemmende, at det går godt, og de kunne bruge mere arbejdskraft.

Flere deltagere efterlyste billige lejeboliger, men svarene fra panelet blæste i vinden. Det nærmeste blev, som Peter Sørensen nævnte, at der måtte privat initiativ til at løse udfordringerne med billige boliger.

Han nævnte, at der i Frederikshavn er 378 ledige lejeboliger, i Skagen kun 30. Boligforeningerne gør meget for at få folk til at flytte til Frederikshavn i stedet for Skagen, mener Peter Sørensen.

Efter en livlig debat mellem salen og panelet lød det fra salen: "Hvad sker der, når vi er gået hjem? Ingenting". Den erfaring vil Skagen Byting ændre op.

Skagen svinder
For 50 år siden var der 12.500 beboere i Skagen, nu er der kun 7.500.

Skaw-panelet
Panelet til debataftenen bestod af byrådspolitikerne Peter Sørensen og Martin Tøttrup Kelkelund, regionspolitiker Peter Key Kristiansen, Nicolai Nissen, Toppen af Danmark, Kent Damgaard, Karstensens Skibsværft, og Johannes Palsson, FF Skagen. Jørgen Pyndt var konferencier.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...