Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.09.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

FOA skimter lys for enden af budget-tunnelen

Afdelingsnæstformand Jette Abildgaard, FOA Frederikshavn, har skrevet dette indlæg: Der er nu indgået et bredt budgetforlig i Frederikshavn Kommune for 2021, og selv med de mest kritiske FOA-briller på, ser vi nu langt om længe lys for enden af den ellers dystre budget-tunnel.

 

Budget 2021 indeholder således gode takter. Vi ser flere penge tilført den borgernære velfærd, som børn, unge, ældre og handicappede. Penge, der ikke blot højner kvaliteten, men også kan være med til at give vores medlemmer mindre arbejdspres og bedre arbejdsvilkår.

Netop FOA's medlemmer har længe været presset til det yderste – både på børne-, ældre- og handicapområdet.

Budgetforliget viser, at man fra Frederikshavn Kommunes side godt ved, at bunden er nået for, hvad man som medarbejder kan holde til, og i FOA Frederikshavn håber vi på en langsigtet og bestemt tiltrængt genopretningsplan.

Som en kommune, der ligger på landets tredjesidsteplads, hvad angår normeringer, glæder vi os over, at man nu aktivt arbejder for at højne normeringerne på 0-6 års området. Dét betyder bedre vilkår for både børn og voksne.

Men vi skal samtidig opfordre meget kraftigt til, at politikerne også husker den kommunale dagpleje som en del af 0-6 års området. Der er brug for politisk opbakning til dagplejen med en klar politisk prioritering. Dagplejen er helt særlig og kan noget helt særligt med pasning i hjemligt miljø og i små børnegrupper med den samme voksne hele dagen. Det er et ikke uvæsentligt dagtilbud, som politikerne skal passe på og værne om.

Salami-metoden med en procent årlig besparelse er i 2021 fjernet fra Socialudvalget, og der er ydermere tilført en "lille" pose penge til området. Der er bestemt den rette vej at gå, omend der stadig er lang vej endnu.

Mange års besparelser og effektiviseringer skriger på, at vi skal sikre FOA's medlemmer på området. Et ordentligt arbejdsmiljø er nødvendigt, hvor man ikke risikerer at blive stresset på job eller ramt af alt for tidlig nedslidning.

Når vi tillader os at skrive en "lille" pose penge, er det fordi, den lille pose slet ikke gør det alene. Vi håber derfor på, at det skal ses som en positiv start på noget, der fortsætter i de kommende år. For tid er penge, og der SKAL være tid til at benytte de rigtige hjælpemidler, der SKAL være tid til at de ansatte bruger fagligheden og dermed højner muligheden for, at der er sammenhæng imellem krav og ressourcer.

Alt i alt et ganske fornuftigt budgetforlig, hvor der endelig tilføres ressourcer til de kommunale velfærdsområder.

Med langt over 2000 kommunalt ansatte medlemmer, alene i Frederikshavn Kommune, glæder vi os til den kommende dialog med de politiske udvalg om brugen af de tilførte ressourcer.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close