Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.06.2019 | Af: Michael Frederiksen

Fodbold: Højsæson for champagne og gravøl

Nikolaj Dorff i IF Skjold Sæbys sorte oprykningstrøjer efter oprykningen til Danmarksserien.
Flere brikker i det lokale fodboldpuslespil faldt på plads i weekenden. Det er højsæson for champagne og gravøl. Vi giver dig her overblikket over de lokale serierækker.

 

Jyllandsserien 1, pulje 1:
IF Skjold Sæby vandt 2-1 over Randers Freja og sikrede sig oprykning til Danmarksserien. Det har vi omtalt i flere artikler og videoer andetsteds.

Jyllandsserien 2, pulje 3:
FfI's bedste fodboldhold spiller også i Jyllandsserien efter sommerferien. Det står klart efter næstsidste runde, hvor topkampen på Empire Stadium mellem FfI og VSK Aarhus sluttede 0-0.

Det har været hårde odds for FfI efter oprykningen til Jyllandsserien. Kravet var en top 3-placering for at undgå kvalifikationskampe eller direkte nedrykning til serie 1. FfI er tophold i den meget tætte pulje inden sidste spillerunde og ved nu, at der også spilles JS-bold i Frederikshavn i efteråret.

Serie 1, pulje 5:
Østervraa IF havde en teoretisk chance for at slippe væk fra nedrykningspladserne inden hjemmekampen mod Aabybro, men her tabte ØVI med hele 2-8. Dermed er det nu 100 procent sikkert, at ØVI Fodbold har status som serie 2-klub, når bolden ruller igen i august. Fem point og en målscore på -40 er ikke rar læsning for fodboldfans i Østervrå.

Serie 2, pulje 11:
Skagen IK tabte 0-2 på hjemmebane til topholdet Hjørring AIK Frem. Det var træner Jesper Nielsens afskedskamp - i denne omgang. Mon ikke, at den engagerede træner vender tilbage på et senere tidspunkt?

Efter sommerferien skal Kasper Lundholm styre tropperne i SIK. En af hans første opgaver bliver første runde i pokalturneringen under DBU. Skagen er med i hatten, når der trækkes lod, fordi Aalborg Chang har meldt afbud til tirsdagens pokaldyst på Sparekassen Vendsyssel Arena i Skagen. 

Skagen mangler endnu en enkelt kamp i foråret, ude mod Hjallerup IF, som kæmper med IF Skjold Sæbys andethold om at undgå sjettepladsen, hvor der venter kvalifikationskampe for at overleve i serie 2. Netop Sæby og Hjallerup mødtes fredag aften, og kampen endte 2-2 efter en sen Hjallerup-udligning. De to hold mødes igen tirsdag aften i et "hængeparti" fra tidligere på foråret. Taberen af den kamp skal spille kvalifikationskamp for at overleve i serie 2.

Serie 3, pulje 24:
FfI's andethold smed for anden runde i træk kostbare point. 1-1 ude mod Flauenskjold IF betyder, at FfI ikke rykker op i serie 2. Det gør VHG/GS fra Vester Hassing og Gandrup derimod. De åbnede champagneflaskerne efter 3-2-sejren over Asaa. FfI får chancen for rykke op i kvalifikationskampe mod en anden 2'er i serie 3 og en 6'er i serie 2.

SEIF's forår har været ustabilt. I weekenden tabte SEIF med 2-4 i Dronninglund. Nicklas Dam og Rasmus Gravesen scorede for De Gule, der er sikret endnu en sæson i serie 3. De tre point indebærer, at Dronninglund overhalede Flauenskjold og Asaa inden sidste spillerunde og lige nu ligger til en sæson mere i serie 3, men alt kan se i den kommende weekend.

For en uge siden roste vi Østervraa IF's bundhold for at stille op til tæsk hver weekend. Lørdag meldte ØVI dog afbud til udekampen mod Ulsted. Nul point og en målscore på -63 er status for de stakkels ØVI-spillere, der uvivlsomt glæder sig til gensynet med serie 4.

Serie 4, pulje 47:
Kvissel-Ravnshøj IF 1 skal først i aktion på onsdag hjemme mod Hjørring IF. Her kan oprykkerne sikre sig andenpladsen, som er lig med kvalifikationskampe til serie 3.

Serie 4, pulje 48:
Parløbet i Empire Ligaen mellem FfI's tredjehold og Klokkerholm IF fortsætter. To point skiller holdene inden sidste spillerunde. FfI knuste fredag aften Skagen IK med 8-0 i Skagen. Det betød, at FfI ville rykke op, hvis Klokkerholm satte point til lørdag mod formstærke Syvsten. Det skete dog ikke. Klokkerholm vandt 2-1.

FfI møder lørdag kl. 15.30 Flauenskjold IF på hjemmebane, mens Klokkerholm IF to timer tidligere prøver kræfter med Kvissel-Ravnshøj IF 2.

I bunden er det nu en kendsgerning, at Voersaa IF noget overraskende må tage turen ned i serie 5. Voersaa IF tabte i denne uge med 1-2 og 2-4 på hjemmebane til Klokkerholm og Dybvad Boldklub. Det er kun et år siden, at Voersaa IK var en del af Sparekassen Vendsyssel Ligaen i serie 3.

Video fra IF Skjold Sæbys oprykning til Danmarksserien: 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close