Gå til hoved-indhold
14. januar 2011 - kl. 00.01

Fogh Rasmussen (øl) kommer til Frederikshavn

 • 1 af 5
  FOTO: Jørgen Christensen
 • 2 af 5
  FOTO: Jørgen Christensen
 • 3 af 5
  FOTO: Jørgen Christensen
 • 4 af 5
  FOTO: Jørgen Christensen
 • 5 af 5
  I marts 2010 blev Hornbeer kåret som årets bryggeri 2009.
Af: Jørgen Christensen

Fredag 4. februar, til den niende Herreaften på Restaurant Gråanden, har vi Hornbeer på programmet. Hornbeer er et dansk mikrobryggeri, som har til huse på en gård i udkanten af Sæby i den nordlige del af Lejre Kommune.

Mikrobryggeriet drives af Jørgen Fogh Rasmussen - bror til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen - og hustruen Gundhild Rasmussen. Det blev etableret 7. maj 2008. Bryggeriet nedbrændte dog i august samme år, og bryggeriet måtte brygge sine øl hos andre bryggerier, indtil det i efteråret 2009 havde oprettet et nyt bryggeri. Hornbeer blev i 2009 kåret som årets bedste danske bryggeri af foreningen Danske Ølentusiaster.

Bryggeriet er indrettet i en af længerne på Dyssegaarden, der ligger i det smukke Hornsherred, deraf navnet Hornbeer. Øl-etiketterne er designet af brygmesterens kone, hvis galleri man kan besøge på samme adresse. 

Jørgen Fogh Rasmussen vil gerne lave markant øl – men ikke så markant, at folk ikke kan li’ det. Bryggeriet vil gerne udvikle nye typer, eksperimentere og finde på.

Hornbeer Bryggeri brygger og leverer special- og kvalitetsøl. Der er 16 forskellige øl med hver sin smag og karakter, heriblandt Caribbean Rumstout, der i 2008 blev kåret som årets ølnyhed blandt 649 øl. I marts 2010 blev Hornbeer kåret som årets bryggeri 2009.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...