Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.01.2011 | Af: Jørgen Christensen

Fogh Rasmussen (øl) kommer til Frederikshavn

I marts 2010 blev Hornbeer kåret som årets bryggeri 2009.
Fredag 4. februar, til den niende Herreaften på Restaurant Gråanden, har vi Hornbeer på programmet. Hornbeer er et dansk mikrobryggeri, som har til huse på en gård i udkanten af Sæby i den nordlige del af Lejre Kommune.


 

Mikrobryggeriet drives af Jørgen Fogh Rasmussen - bror til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen - og hustruen Gundhild Rasmussen. Det blev etableret 7. maj 2008. Bryggeriet nedbrændte dog i august samme år, og bryggeriet måtte brygge sine øl hos andre bryggerier, indtil det i efteråret 2009 havde oprettet et nyt bryggeri. Hornbeer blev i 2009 kåret som årets bedste danske bryggeri af foreningen Danske Ølentusiaster.

Bryggeriet er indrettet i en af længerne på Dyssegaarden, der ligger i det smukke Hornsherred, deraf navnet Hornbeer. Øl-etiketterne er designet af brygmesterens kone, hvis galleri man kan besøge på samme adresse. 

Jørgen Fogh Rasmussen vil gerne lave markant øl – men ikke så markant, at folk ikke kan li’ det. Bryggeriet vil gerne udvikle nye typer, eksperimentere og finde på.

Hornbeer Bryggeri brygger og leverer special- og kvalitetsøl. Der er 16 forskellige øl med hver sin smag og karakter, heriblandt Caribbean Rumstout, der i 2008 blev kåret som årets ølnyhed blandt 649 øl. I marts 2010 blev Hornbeer kåret som årets bryggeri 2009.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jørgen Christensen

FOTO: Jørgen Christensen

FOTO: Jørgen Christensen

FOTO: Jørgen Christensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close