Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Folkekirkens Nødhjælp indsamler igen digitalt

Bangsbostrand Sogns indsamling til Folkekirkens Nødhjælp er digital i år. Søndag 14. marts kommer der ingen og banker på din dør. Det har ellers været fast tradition siden slutningen af 90’erne, hvor Folkekirkens Nødhjælp har haft sin årlige dør-til-dør-indsamling.

 

Men på grund af corona-pandemien må indsamlingsbøsserne i år blive i skabet, og i stedet opfordres danskerne til at støtte verdens fattigste digitalt.

- Vi har mere end nogensinde brug for at stå sammen – også med verdens fattigste, der er hårdt ramt af de mange nedlukninger rundt om i verden. Det betyder ikke noget for dem, vi hjælper, om støtten er samlet ind fysisk eller digitalt. Til gengæld betyder det noget, at støtten når frem uanset hvad, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Folkekirkens Nødhjælp stod i samme situation for et år siden. Her begyndte samfundet langsomt at lukke ned i begyndelsen af marts, og som den første organisation måtte Folkekirkens Nødhjælp sløjfe den fysiske indsamling og i stedet gå digitalt.

- Sidste år fik vi stablet vores digitale indsamling på benene på kun to dage, og takket været danskernes store opbakning lykkedes det at samle knap fem millioner kroner ind til verdens fattigste, siger Birgitte Qvist-Sørensen og fortsætter:

- Det er kun omkring halvdelen af, hvad vi plejer at samle ind, men i år har vi haft mere tid til at planlægge en digital indsamling. Derfor håber vi at kunne nå et endnu bedre resultat i år, så coronaens konsekvenser i Danmark ikke også skal ramme verdens fattigste.

Folkekirkens Nødhjælp indsamling har eksisteret siden 1997 og har hvert år været båret af frivillige kræfter rundt i de danske sogne. Her har frivillige indsamlingsledere hvervet indsamlere og uddelt indsamlingsbøsser og -ruter. Det store arbejde har gjort Folkekirkens Nødhjælps indsamling til en af de største i Danmark.

- I Bangsbostrand Sogn har vi startet en digital indsamling, som man kan finde på vores hjemmeside og Facebook. Det er vores håb, at mange frivillige ildsjæle i sognene tager godt imod årets udfordring. De kan nemlig sagtens lave flere lokale digitale indsamlinger, hvor man stadig samler ind sammen – men hver for sig. På den måde bevarer vi det store fællesskab og sikrer, at hjælpen når frem, fortæller indsamlingsleder Flemming T. Hansen fra Bangsbostrand Kirke.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan mødes fysisk. Men måske er det ikke helt skidt at være tvunget til at tænke nyt. Vi skal nok få til det til at fungere, så vi stadig kan hjælpe verdens fattigste, siger Flemming T. Hansen.

- Vi er alle sammen blevet mere digitale det seneste år. Vi ser vores bedsteforældre på Zoom, vores børn bevæger sig hjemmevante rundt på Teams, og vi holder digitale fredagsbarer. Derfor tror vi også på, at vi kan gøre den traditionsrige hustandsindsamling til et online fællesskab, hvor vi sammen gør en forskel for mennesker i nød, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close