Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.10.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Foreninger i Sæby: Vi er klar til Vandsportens Hus

Foreningslivet på Sæby Havn er trådt i karakter. - Vi er klar til at rykke sammen på færre matrikler.


 

Sådan lyder budskabet fra en lang række foreninger på Sæby Havn, men der er et stykke vej endnu. I forbindelse med havneudvidelsen på Sæby Havn indkaldte Idrætssamvirket og FUF foreningslivet omkring vand- og sportsaktiviteter, hvad enten det så drejede sig om styrbord-/bagbordreglen, eller kampen om at få den største ørred på krogen.

Det resulterede i deltagelse af seks klubber, som på den ene eller anden måde mangler plads eller ønsker innovation. Tanken om et Vandsportens Hus er affødt af beslutningen om udvidelsen af Sæby Havn og Masterplan Sæby.

Status er, at følgende klubber er med i arbejdsgruppen omkring tilblivelsen af fællesskabet og kan se sig selv heri:

Sæby Sejlklub, Sæby Sportsfisker Klub, Sæby Ro og Kajakklub, Sæby Vinterbadeklubben "De blå næser", Sæby Bjærgelaug, Sæby Svømmeklub, Yoga Sæby, Andersson Events med flere.

- Der er sikkert flere, der kunne have interesse heri, og dem hører vi meget gerne fra. Vi søgte i foråret anlægspuljen i FOU og fik en bevilling igennem til forundersøgelse og projektering. Vi er dybt taknemmelige for bevillingen, som har afstedkommet to studieture til havne- og vandmiljøer i Jylland, hvor de interesserede klubber har hentet inspiration til det visuelle, fundation, økonomi, plads- og depotudfordringer, udtaler Hasse Christensen fra Idrætssamvirket i Frederikshavn Kommune.

- Vi har besøgt havne- og vandmiljøer i Aalborg, Silkeborg, Aarhus, Brabrand og Vejle, hvor der alle steder har stået kommunale forvaltningsfolk og lokale ildsjæle klar til at videns dele med os, og spørgelysten har været stor, oplyser Hasse Christensen.

Med hjælp og input fra en arkitekt, byrådsmedlem og en journalistisk tilgang føler gruppen sig nu godt rustet til at påbegynde det næste trin, som i dette tilfælde vil være en projektbeskrivelse af Vandsportens Hus.

Der vil inden længe blive indkaldt en person fra hver af de interesserede foreninger/interessenter med henblik på at få sat ord på Vandsportens Hus.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close