Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.02.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Forslag på byrådsmøde: Uvildig borgerrådgiver

Soraya Khan (SF): - Jeg vil kraftigt appellere til, at partierne vil stemme for, og vi kan få godkendt forslaget.
Byrådskandidat Soraya Khan (SF) har skrevet dette indlæg: Husk, det handler om borgers retssikkerhed - det handler om mennesker.

 

I forlængelse af mit indlæg her på Kanal Frederikshavn 20. november 2020, som omhandlede, at jeg mener, at vi mangler en uvildig borgerrådgiver i Frederikshavn Kommune, så kan jeg oplyse, at der i finansloven 2021 er afsat penge til at kommunerne kan søge midler til at ansætte en borgerrådgiver.

Borgerrådgiverens overordnede opgave er at sikre den enkelte borgers retssikkerhed i forhold til kommunen. Mere konkret kan borgerrådgiveren bistå borgere, der er kommet i klemme i det administrative system. Det kan for eksempel dreje sig om kommunens afgørelse om en borgers ressourceforløb, anden beskæftigelsessag eller handicapydelse.

Dette er jo fantastisk og betyder, at der reelt er et behov for en uvildig borgerrådgiver i kommunerne, og det ikke bare er en fiks idé, som man tidligere har troet.

SF fremsætter forslaget på byrådsmødet onsdag 17. februar 2021. Mit ønske er, at man i partierne tager det med så stor seriøsitet, at det bliver godkendt på byrådsmødet, så vi som kommune kan vise et godt eksempel, og Frederikshavn Kommune viser, at vi vægter borgers retssikkerhed højt.

Jeg vil kraftigt appellere til, at partierne vil stemme for, og vi kan få godkendt forslaget. Dette har vi en mulighed for nu og endda med statens finansiering, så nu kan det ikke være et spørgsmål om penge...

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close