Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Forsvarer vil have Hans Andersen frifundet

Anklagemyndigheden skal kravle ned fra træet og komme ned på jorden, siger Hans Andersens forsvarer, der mener, at anklagemyndigheden puster sagen op, skriver TV2 Nord.

 

Der er slet ikke noget bevis for, at Hans Andersen har bedt og betalt den 39-årige mandlige entreprenør om at fjerne toppen af to klitter på Skagen Sønderstrand tilbage i oktober 2019. Det var i hvert fald Hans Andersens forsvarer Rasmus Amandussons klare opfattelse, da han søndag kom med sin afsluttende procedure ved Retten i Hjørring.

- Det er den 39-åriges forklaring, at Hans Andersen betalte ham for at køre i klitterne. Det er kun hans forklaring. Kan hans forklaring stå alene? Jeg har ikke set noget andet bevis for, at Hans Andersen skulle være involveret i sagen, sagde Rasmus Amandusson under sin procedure ved Retten i Hjørring.

Dernæst kom Rasmus Amandusson med sit bud på, hvorfor den 39-årige mand skulle have kørt gummigeden op i klitterne, hvis ikke det var fordi, at Hans Andersen havde bedt ham om det.

- Det kunne være for at glæde Hans. Kunne man forestille sig, at man ville lave lidt arbejde for en forretningsforbindelse i en time? Vi ved, at den tiltaltes virksomhed er presset, så han vil gerne holde sig på god fod med en forretningspartner, sagde Rasmus Amandusson ifølge TV2 Nord ved Retten i Hjørring.

Endnu en gang snakkede Rasmus Amandusson meget om sandfodring. Han sagde under sin procedure, at man kan se på luftfotos fra 2013, at klitterne var grønne på det tidspunkt, men efter sandfodringen i 2014, kunne man på luftfotos fra 2015 se, at området var gråt, ifølge Rasmus Amandusson, fordi man havde pumpet sand ind i området i forbindelse med sandfodringen og udvidelsen af Skagen Havn.

- Det undskylder ikke handlingen, men det sætter det i et andet relief, når vi ved, at det bare er gammel havbund, sagde Rasmus Amandusson.

Anklagemyndigheden mener omvendt, at området, hvor de to klitter blev ødelagt og Skagen Sønderstrand som helhed, er af særlig kulturhistorisk arv.

- Det her kultursnak er lånte fjer. Det er svært at se, at det er kulturarv - det er bundsand. Det sidste, vi skal forholde os til, er, om det er bundsand, der er på Krøyers malerier, sagde Rasmus Amandusson i retten.

Hvis Hans Andersen skulle blive dømt i sagen, mener Rasmus Amandusson, at anklagemyndighedens påstand om fængselsstraf skyder langt over mål. Han mener i stedet, at hvis Hans Andersen kendes skyldig, skal det udmåles i en bødestraf.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close