Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Forsyningen bekræfter stigende affaldspriser

Forsyningen har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvori det bekræftes, at der er udsigt til prisstigninger i 2020, når det gælder håndtering af affald.

 

Som tidligere omtalt på Kanal Frederikshavn rammes mange private husstande i Frederikshavn Kommune af prisstigninger på over 30 procent i 2020.

- Vi havde forventet, at priserne kunne holdes på uændret niveau frem til 2022, svarende til den maksimale restløbetid på den kontrakt, vi havde med entreprenøren. Desværre har entreprenøren ikke vist vilje til at opfylde kontrakten, hvorefter vi har afdækket alternativerne i nyt udbud eller hjemtagelse af opgaven, oplyser Forsyningen.

Priserne i 2020 svarer til det omkostningsniveau, Forsyningen forventer ville blive resultatet, hvis Forsyningen valgte at gennemføre et nyt udbud. 


Efter et turbulent år præget af uregelmæssigheder og arbejdsnedlæggelser vurderede Forsyningen, at forsyningssikkerheden bedst kunne opretholdes, hvis den hjemtog opgaven.

Prisen som foreslået i 2020 viser en stigning i forhold til 2019. Opmærksomheden henledes dog på, at prisen i 2019 blev nedsat i forhold til 2018 - dette med baggrund i de indsamlingspriser, Forsyningen havde kontrakt på.

Omkostningen for den samlede affaldshåndtering, der dækker renovationsindsamling, papirindsamling, brug af genbrugspladser med videre, har for et "standardhus" udviklet sig således:

2018: 2.437,50 kroner
2019: 2.231,25 kroner
2020 (forslag) 2.562,50 kroner

- Vi havde gerne været disse ændringer foruden, men da forsyningssikkerheden blev truet, var hurtig handling nødvendig, skriver Forsyningen i pressemeddelelsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close