Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.08.2020 | Af: Michael Frederiksen

Fortorv på Gærumvej etableres med asfalt

Kørebanens bredde fastholdes på det meste af strækningen. Ændringen er først og fremmest, at der kommer en cykelsti, og at fortovet udføres i asfalt.
Gærumvej i Frederikshavn får ikke bare ny asfalt i efteråret. Der etableres en cykelsti, og i stedet for traditionelle kantsten og fliser på fortorvet vælges en løsning med asfalt.

 

Denne løsning ses også på blandt andet Apholmenvej i Frederikshavn. Som afslutning på asfalten udlægges på gangarealet små sten.

På strækningen fra Søndergade frem til Gærumvej 24 sker der ikke ændringer på fortovsbredden. Cykelsti etableres som kantbane langs vejen i en bredde på 1,5 meter, og vognbanebredden indsnævres således.

På strækningen fra Gærumvej 24 frem til Hånbækvej reduceres fortovsbredden cirka en meter, således at der kan etableres cykelsti (friareal ved svingbaner) i dette areal.

I forbindelse med udførslen har der været klager fra borgere over både løsningen i forhold til bredden på vejen samt over valget af materialer. Det er bekymring for, at hastigheden bliver højere på vejen.

Kørebanens bredde fastholdes dog på det meste af strækningen. Ændringen er først og fremmest, at der kommer en cykelsti, og at fortov udføres i asfalt.

Cykelstien bliver markeret med en 30 cm bred streg. Stregen bliver placeret i samme linje, hvor der nu er en kantsten. Fortovet er seks cm højere end cykelstien, hvilket gør, at der bliver en "kantsten i asfalt", som markeres med en hvid streg på kanten - mellem cykelstien og fortovet. På den måde udføres der ikke kantsten i beton, som tidligere, men i asfalt. Efterfølgende vil fortovets overflade blive belagt med fritlagte sten, som giver den en anden overflade end almindelig asfalt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikhavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close