Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Fredag skrues der ekstra op for julestemningen

Denne kæmpe julebamse er placeret ved Stentorvet, hvor T.H. Bergs Gade rammer gågaden.
Der skrues ekstra op for julehyggen- og -belysningen i år i Frederikshavn. Resultatet kan ses i sin helhed på fredag 26. november i forbindelse med Open By Christmas, hvor butikkerne i midtbyen holder åbent til kl. 22.00.

 

Handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK har allieret sig med JADA Groups med kvalitetsprodukter fra franske Blachere Illumination, hvor fokus er varmt lys samt hyggelige og ægte juleoplevelser, som giver både børn og voksne sug i maven og julelys i øjnene.

Det omfattende udsmykningsprojekt planlægges hele året og monteringerne begyndte straks efter efterårsferien, således at guirlander, engle, hjorte, isbjørne, kurve og kugle bliver klar til Open By Christmas.

Byens engagerede el-nisser består af Jan Bach fra Emils Sørensens Eftf. og Jan Andreasen fra Elinstallatør Lars Hostrup, og de arbejder målrettet med monteringerne i al slags vejr.

Årets største nyhed er et LED-lysgardin med roligt flash på hele strækningen mellem Kirkepladsen og Fisketorvet. Det er monteret i det eksisterende wiresystem, og alt forløb som planlagt.

- Stækningen er på 330 meter og med 21 strenge betyder det sammenlagt næsten syv kilometer kæde, hvilket giver en fantastisk effekt i byrummet. Ambitionen med lysgardinet, som suppleres med granguirlander og lanterner, er at skabe et ekstraordinært og hyggeligt byrum i julebyen Frederikshavn, fortæller handelschef Dan Kobberup.

FREDERIK har i år modtaget donationer for over 425.000 kroner til en udvidelse af julebelysningen og -hyggen i Frederikshavn.

- Vi er meget taknemmelige og ydmyge over det store lokale engagement. Det betyder, at vi - som i 2015 - igen har kunnet investere massivt i en helt unik udsmykning, hvor der kommer flere nye større oplevelsespunkter med blandt andet julebamse, kæmpe krondyr, flere isbjørne, seks meter julemand og Elge i Rådhusparken sammen med den norske julegran fra vores venskabsby Larvik, siger Dan Kobberup.

Der er indgået samarbejdsaftaler med engangsdonationer samt tre- og fem-årige aftaler, og FREDERIK afventer stadig tilbagemeldinger fra nogle få, men sammenlagt kommer der over 425.000 kroner i kassen de kommende år.

Følgende lokale virksomheder, mediehuse og banker bidrager til at udvide og udvikle byens julebelysning for næsten en million kroner - hertil kommer den årlige drift:

Nordjyske Bank
Spar Nord
Orskov Yards
Larsen & Tamborg
Arbejdernes Landsbank
Nordea
BDO
Sparekassen Danmark
Beierholm
Seafood Sales
Hotel Herman Bang
Frederikshavn Maritime Erhvervspark
DOKØEN
Jyske Bank
Danske Bank
Kanal Frederikshavn
Det Nordjyske Mediehus

FREDERIK oplyser, at julekassen stadig er åben, hvis der er virksomheder eller lokale borgere, som har lyst til at bidrage med små eller store donationer.

Dan Kobberup kan kontaktes på på dk@frederik.nu eller 25271226.

 

BillederTilføj billede


FOTO: FREDERIK

FOTO: FREDERIK

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close