Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.12.2019 | Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn by snart uden V-byrådsmedlemmer

Anders Broholm (i midten) med lommeregneren fremme på valgnatten, hvor han altid har været manden med det store overblik, når der blev talt stemmer. Foto: Helle Hornshøj
Med Anders Broholms farvel til Frederikshavn og goddag til København mister Frederikshavn Byråd sin næststørste profil. Broholms stop betyder også, at Frederikshavn by snart ikke længere er repræsenteret i Venstres byrådsgruppe.

 

Der er ingen tvivl om, at Venstres strateg og stemmesluger Anders Broholm følger lige i hælene på borgmester Birgit S. Hansen (S), når det gælder byrådets "tunge drenge". Anders Broholm fik 1.414 stemmer ved kommunalvalget i 2017. Det placerede ham på en sikker andenplads foran Bjarne Kvist (S), 754 stemmer.

- Vi mister en både dygtig og ordentlig politiker. Anders er en enorm kapacitet. Personligt har jeg lært rigtig meget ved at arbejde sammen med Anders. Og jeg vil komme til at savne det rigtig meget, siger Louise Jæger, formand for Venstre i Frederikshavn Kommune.

Når det er sagt, har hun dyb respekt for den beslutning, som Anders Broholm har truffet. Han begynder 1. februar som specialkonsulent i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i Børne- og undervisningsministeriet.

Anders Broholm efterlader et stort hul hos Venstre. Han har været i Top 3 siden 2009, når det gælder flest personlige stemmer ved kommunalvalget i Frederikshavn Kommune.

- Venstre i Frederikshavn Kommune er i gang med arbejdet med, hvordan vi afsøger og opstiller kandidater frem mod kommunevalget 2021. Vi er helt med på, at Anders ikke bare lige "erstattes", men vi er fulde af tro og forhåbning om, at vi lykkes med at stille med et stærkt hold. Vi er p.t. endnu ikke mere på jagt efter kandidater, end vi altid er, oplyser Louise Jæger.

Venstre er snart helt uden byrådsmedlemmer fra Frederikshavn by. Betragter du det som et problem?

- Venstre har stadig seks medlemmer i byrådet i resten af denne periode. Jytte Høyrup er valgt i Frederikshavn Vælgerforening, og vores seks medlemmer arbejder alle for hele kommunen, pointerer Louise Jæger.

Når Anders Broholm med udgangen af januar stopper i Frederikshavn Byråd, vil Venstre have følgende seks medlemmer:

Mette Hardam (gruppeformand), Lyngså
Asger Mortensen, Sæby
Jytte Høyrup, Kvissel
Peter Sørensen, Skagen
Helle Madsen, Hørby
Jens Borup, Skagen

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornsh?j

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close