Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.03.2021 | Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Havn låner yderligere 39,6 mio. kr.

Frederikshavn Havn har fået Økonomiudvalgets tilladelse til at låne yderligere 39,6 millioner kroner.

 

Havnen lånte 950 millioner kroner til etape 1 og 2 af havneudvidelsen, men pengene rækker ikke til at nå helt i mål. Per Aarsleff A/S skal have 10,8 millioner kroner ekstra, og regningen fra MJ Ericsson er 8,5 millioner kroner dyrere.

- Det lyder måske voldsomt for menigmand, men det er et stort projekt, og vi taler altså "kun" om en overskridelse på to procent, forklarer administrerende direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn.

Det er blandt andet en udskiftning af jorden i M.A.R.S.' bagland, som gør havneudvidelsen dyrere end forventet. Dertil kommer renseanlæg, ISPS-hegn og tankgårde.

Ud over ekstra penge til slutafregningen af etape 1 og 2 har Frederikshavn Havn brug for at låne 15 millioner kroner til en renovering og ombygning af færgeleje 4, hvor DFDS - når COVID-19 igen tillader det - sejler mellem Oslo og Frederikshavn.

Først og fremmest er rampen tilpasset de to DFDS-færger på ruten, det vil sige, at den er gjort bredere. Derudover er gangbroen forlænget, så passagererne kan gå direkte fra Oslo-færgerne og hele vejen op til Skandiatorv.

- I forbindelse med forlængelsen af "Valutaslangen" valgte vi at foretage en større og tiltrængt renovering, oplyser Mikkel Seedorff Sørensen.

Et enigt Økonomiudvalg gav Frederikshavn Havn tilladelse til at låne flere penge.

- Jeg er rolig og sover godt, fordi jeg stoler på havnens ledelse og bestyrelse, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Port of Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close