Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.10.2019 | Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Kommune får 15 millioner kroner

Frederikshavn Kommune har i dag fået 15 millioner kroner fra særtilskudspuljerne til særligt vanskeligt stillede kommuner. 31 kommuner får tilskud. Læsø Kommune får 7,2 millioner kroner.

 

De 31 vanskeligt stillede kommuner får nu lidt bedre mulighed for at få budgettet for 2020 til at balancere og levere velfærd til borgerne. I alt fordeler regeringen 519 millioner kroner. Det sker på baggrund af kommunernes ansøgninger.

Særtilskudspuljen til vanskeligt stillede kommuner i hele landet er i år hævet med 50 millioner kroner for at tage højde for problemer i udligningen.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

- Regeringen ønsker, at der skal være råd til velfærd i hele landet. Derfor har vi valgt at fordele flere penge ud i særtilskud end sidste år. Med tilskuddene giver vi en økonomisk håndsrækning til nogle kommuner, der har mistet indtægter, blandt andet i udligningssystemet. Ligesom vi hjælper de kommuner, som har de største udfordringer, for eksempel fordi de får flere børn og ældre, eller skatteindtægterne er lave.

22 kommuner har fået del i den landsdækkende pulje, hvor der i denne omgang er fordelt i alt 360 millioner kroner.

Social- og indenrigsministeren har også fordelt tilskud efter en særskilt pulje til hovedstadskommunerne, som kommunerne selv betaler. Her har ni kommuner tilsammen fået 159,3 millione rkroner. Til forskel fra sidste år er hele puljen blevet fordelt.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close