Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Frederikshavn sætter demokrati til debat

Bibliotek & Borgerservice har inviteret nogle af Danmarks skarpeste debattører til at medvirke i Debatfestival 2021 på Frederikshavn Bibliotek fra tirsdag 26. til torsdag 28. oktober.

 

I tre dage kan du gratis deltage i blandt andet Danmarks største vælgermøde, foredrag, diskussioner og paneldebatter om de mange facetter af demokrati.

Publikum kan glæde sig til blandt andet at møde politisk kommentator Søs Marie Serup, journalist, forfatter og chefredaktør på Weekendavisen Martin Krasnik, journalist og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud, forfatter Morten Pape og samfundskommentator og satiriker Huxi Bach. De vil hver især kommer med en række oplæg, der stiller skarpt på aktuelle emner, som efterfølgende sættes til debat.

Debat om demokrati
Festivalen ser nærmere på aktuelle samfundstendenser – både dem, der styrker demokratiet, men også dem, der truer med at svække det, nu og i fremtiden.

26. oktober
Vi bliver, sammen med biblioteker landet over, en del af Danmarks største vælgermøde, hvor lokalpolitik og FNs verdensmål er sat til debat. Du kan opleve Søs Marie Serup leder debatten med et panel bestående af lokalpolitikere og kandidater opstillet til kommunalvalget 16. november.

27. oktober
Lever vi reelt i et demokrati i Danmark? Hvad sker der, hvis de fælles spilleregler, som vores demokrati er bygget op af, smuldrer, eller bliver taget fra os? På dag to kan du høre forfatter Morten Papes oplæg og ikke mindst aftenens vært Huxi Bach. Efterfølgende bliver publikum indbudt til at deltage i samtaler og debatter i mindre grupper.

28. oktober
På festivalens sidste dag bliver der stillet skarpt på demokrati - nu og i fremtiden. Der er meget i vores samfund, der understøtterm men samtidig også presser vores demokrati. Hør Abdel Aziz Mahmoud og Martin Krasniks oplæg til en efterfølgende paneldebat ledet af Huxi Bach.

Det er ikke kun i aftentimerne, at der er gang i festivalen. Debatfestivallen samarbejder også med kommunens ungdomsuddannelser, hvor der ligeledes skal være debat- og demokratifremmende foredrag. Derudover er daginstitutioner og folkeskoler også inviteret til bladt andet Børnevalg og Kommunalvalg i børnehøjde.

Biblioteket og demokratiet
Det er fjerde gang, at Bibliotek & Borgerservice holder festival om aktuelle emner, og formålet er helt klart.

- Bibliotekerne i Frederikshavn Kommune vil igen skabe en festival med emner, der er aktuelle, debatskabende og inddragende, hvilket giver helt almindelige mennesker mulighed for komme tæt på politikerne og andre meningsdanner, forklarer centerchef Anette Ravnholt og fortsætter:

- Temaet "Demokrati" er oplagt, blandt andet med aktualiteten i kommunalvalget. Desuden er bibliotekets opgave udløselig forbundet med det demokratiske samfund, idet bibliotekerne giver fri og lige adgang til viden og information for alle borgere – til den dannelse, der er nødvendig for et demokratisk samfund. Demokrati kan kun fungere, hvis nogen deltager, pointerer centerchefen.

Frederikshavn Debatfestival 2021 afholdes af Bibliotek & Borgerservice i samarbejde med FOF Vendsyssel, AOF, LOF, DOF Frederikshavn, Lille Skole for voksne og Dansk Folkeoplysnings Samråd.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close