Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Frederikshavner kan få barnemorder løsladt

Michael Overgaard: - Jeg håber, at undersøgelsen som minimum konkluderer, at der er begrundet tvivl om, at Kathleen Folbigg er barnemorder. Med tanke på, at hun har siddet 19 år i fængsel, håber jeg, at hun snart bliver løsladt.
Efter 19 år i fængsel for mord kan der måske være håb for den australske kvinde Kathleen Folbigg. Det sker takket være frederikshavner og professor i proteinvidenskab, Michael Overgaard, og hans forskerteam fra Aalborg Universitet.

 

Kathleen Folbigg er dømt for at have slået sine egne børn, to piger og to drenge, ihjel over en periode på 10 år. Under retssagen har hun fastholdt, at hun er uskyldig, og at der var tale om vuggedød i alle fire tilfælde.

Genforskning er afgørende

Forskningen fra Aalborg Universitet viser, at børnene bar på sjældne genfejl, som med stor sandsynlighed kan have forårsaget deres død. Derfor skal Folbiggs sag nu undersøges.

- Vi er utrolig glade for, at vores forskning nu endelig bliver taget alvorligt, og at den nu bliver en del af sagen, siger Michael Overgaard ifølge Ritzau og fortsætter:

- Men det er også en smule surrealistisk. Vi er ikke vant til, at vores forskning får så direkte en effekt.

Mail om mordsag
Det hele startede med, at en australsk forsker et par år tilbage kontaktede Michael Overgaard, forklarede den nordjyske forsker sidste år, da TV2 Nord interviewede ham:

- I mailen stod, at de havde fundet en særlig genetisk kode fra familien, og at de i den forbindelse havde fundet en bestemt fejl i hælprøver på to af de afdøde døtre og moderen.

Michael Overgaard og hans team fra Aalborg Universitet undersøgte hjertefejlen. Resultaterne viste, at Kathleen Folbigg og hendes to døtre, Sarah og Laura var bærere af en helt særlig genfejl, som kun omkring 130 andre mennesker i verden også går rundt med.

Genfejlen, som Kathleen Folbigg og hendes døtre er bærere af, medfører, at hjertet kan have svært ved at trække sig sammen og slappe af i den rigtige rytme, hvilket i sidste ende kan resultere i hjerteflimmer eller hjertestop.

Og de nordjyske resultater har vist sig at have stor betydning for sagen om Kathleen Folbigg.

- I den her sag betød det, at de to døtre havde den mutation. Det øgede sandsynligheden dramatisk for, at det måske var en mutation, der var årsag til, at de døde, siger Michael Overgaard, skriver TV2 Nord.

Flere mutationer i sønner

Mutationerne var dog ikke at finde i hælprøver fra Kathleen Folbiggs to sønner, Caleb og Patrick. Men de bar på to andre, sjældne mutationer, som sidder i et gen forbundet med epileptiske anfald.

Forskningsresultaterne har fået en gruppe af internationale gen- og hjerteforskere til at appellere til guvernøren i den australske delstat New South Wales om at løslade Kathleen Folbigg, hvilket er blevet afvist.

Men det er positivt, at sagen nu skal undersøges, siger Michael Overgaard ifølge Ritzau:

- Jeg håber, at undersøgelsen som minimum konkluderer, at der er begrundet tvivl om, at Kathleen Folbigg er barnemorder. Med tanke på, at hun har siddet 19 år i fængsel, håber jeg, at hun snart bliver løsladt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close