Gå til hoved-indhold
24. januar 2023 - kl. 07.01

Fr.havn satser på unge filmtalenter som Kailey

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: Kanal Frederikshavn

Kailey Ringgren Larsen Wachsmuth har altid haft lyst til at lave skuespil, og nu får hun chancen. I Frederikshavn har Filmmaskinen hele tiden satset på unge talenter, men nu bliver de endnu yngre. Mandag aften startede et nyt hold filmglade unge mellem 12 og 18 år til undervisning. Én af dem er Kailey Ringgren Larsen Wachsmuth.

- Jeg har altid godt kunne tænke mig at lave skuespil, og så så jeg, at man kunne gå til undervisning her sammen med andre på min alder, siger hun til TV2 Nord.

Fik blod på tanden
Det unge filmhold hedder "Klaptræet" og startede sidste år som et forsøg. Nu er det for alvor skudt i gang som fritidsaktivitet, ligeså vel som man kan gå til håndbold eller klaver.

Kailey var også med på forsøgsordningen, og her fik hun blod på tanden.

- Jeg var med til at lave en film, der handlede om en pige, som var til piger. Hendes bedste veninde havde forstået det forkert, og der kom en konflikt mellem dem. Det blev heldigvis godt igen, fortæller Kailey.

Hun er selv stor fan af Harry Potter- og Marvel-film, der er centreret om en serie af superheltefilm.

Vigtige historier

Liv Lundholm Pedersen er underviser på holdet og ejer filmselskabet SAGA Media. Hun er imponeret over de unges kreativitet.

- De har nogle rigtig gode historier at byde ind med, som jeg tænker er vigtigt, at vi voksne også får at høre. De er meget begejstrede og engagerede, så det er helt sikkert, at de får lavet nogle rigtig gode film, siger underviseren til TV2 Nord.

Hun fortæller at filmholdet kommer igennem alt fra idéudvikling til manuskriptskrivning.

- Så kommer de også ud at optage, og til sidst skal de redigere filmen. Så det er faktisk alt omkring at lave film, de kommer igennem, siger Liv Lundholm Pedersen.

Det er gratis at gå på filmholdet, som mødes mandage i lige uger klokken 18-20. Det foregår i Filmmaskinens lokaler i Maskinhallen i Frederikshavn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...