Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Frivillige står i kø for at hjælpe Fr.havn Golfklub

Johnny Hansen og Tobias Tronderup Nielsen er to af de frivillige hjælpere.
Over 120 frivillige har meldt sig som hjælpere under Challenge Tour'en i Frederikshavn Golfklub - og det er fra kl. 05.00 om morgenen til sen aften.

 

Mandag aften var der hjælpermøde, hvor alle de frivillige i "Frederikshavn Challenge - Presented by HESSEL" blev instrueret i, hvilke opgaver de har ansvaret for under turneringen i denne uge, og alle modtog hjælperpakke med polo, kasket og trøje. Stemningen var rigtig god, og nu glæder alle sig til, at turneringen går i gang.

Kim Stubbergaard Reese, formand for Frederikshavn Golfklub, er overvældet over den store velvilje, der har været til at hjælpe med at få afviklet det største golfevent i Vendsyssel nogensinde. Over 120 frivillige er klar til at hjælpe, og arrangørerne og spillerne skal møde både værtsskab og professionalisme både i dagene op til og under selve turneringen.

- Vi har en helt fantastisk kultur herude i golfklubben, og det smitter af, når vi har et så stort arrangement, og det er fantastisk at opleve engagementet hos de frivillige, fortæller Kim Stubbergaard Reese.

Greenkeepere
Klubbens chefgreenkeeper, Adam Evans, har hovedansvaret for banen, som lige nu står knivskarpt. Han får også hjælp af kolleger fra andre golfklubber, og der er således fire ekstra greenkeepere under turneringen, som er udlånt fra naboklubber.

Både unge og ældre
Der er både unge og ældre, der har meldt sig. Tobias Tronderup Nielsen på 16 år er en af de unge, der hjælper fra morgen til sen aften hele ugen igennem.

Han spiller selv golf, og udover at være en god golfspiller, er han også alt-mulig-mand i klubben. Efter sommerferien starter Tobias Tronderup Nielsen i tømrerlære, og han bruger hele sin fritid i golfklubben i Frederikshavn eller på Hvide Klit.

- Jeg glæder mig allermest til under Challenge Touren at se banen i tip-top stand og samtidig se noget god golf, fortæller han.

Størsteparten af hjælperne er lidt oppe i årene, og Johnny Hansen har fået en lidt anderledes opgave under turneringen. Han har lovet at stille op i sin Tordenskioldsuniform og løfte flaget ved 18. hul, som ligger ved klubhuset, på finaledagen. Vejrudsigten siger høj sol på søndag, så det bliver en varm omgang.

Hjælperne har alle mulige forskellige opgaver under turneringen. Der er for eksempel 30 frivillige hver dag, der skal holde øje med, hvor bolden lander, og der er frivillige, der møder ind kl. 05.00 for at blæse greens, siger Kim Stubbergaard Reese, som glæder sig som et lille barn til torsdag morgen.

Fakta:
• "Frederikshavn Challenge - Presented by HESSEL" starter torsdag 11. august, og der kommer 156 golfspillere og deltager i den fire dage lange turnering, som for første gang spilles i Vendsyssel.

• I deltagerfeltet er der 21 danskere - blandt andre Oliver Hundebøll, Martin Simonsen og Nicolai Kristensen - og der kommer også spillere fra England, Tyskland, Norge, Skotland, Spanien, Polen, Frankrig, Tyskland, Sverige, Finland, Irland, Italien, Portugal, Schweiz, Holland, Østrig, USA, Canada, Tjekkiet, Wales og Island.

• Præmiesummen er på 1,9 millioner kroner, og alle er velkomne til at kigge forbi og opleve golf på højt niveau.

• Turneringen TV-transmitteres i resume-udgave til potentielt 400 millioner tv-seere på verdensplan, og hver dag er er højdepunkter på her.

• Hele turneringen er gratis for publikum og Frederikshavn Golfklub inviterer alle til at deltage og opleve den fantastiske stemning. Det forventes, at der kommer cirka 4.000 tilskuere i løbet af arrangementet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close