Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Frygter at blive spærret inde bag solcelleanlæg

Frederikshavn Kommunes planer om store solcelleanlæg flere steder i kommunen møder modstand. Udvalgsformand forstår bekymringen.


 

Der er udpeget fem områder, hvor der kan blive opført en række større solcelleanlæg. Planerne er lige nu i høring, og ægteparret Pia og Kurt Jensen fra Dybvad er blandt flere, der har tænkt sig at protestere, alt det de kan. For deres idyllisk beliggende landejendom vil blive fuldstændig omkranset af solceller, skriver TV2 Nord.

- Vi skal have et hegn på fem meters højde for at dække solcellerne, siger Kurt Jensen, som sammen med hustruen frygter, at deres udsigt fuldstændig forsvinder.

Parret bor lige midt i et af de fem områder, som Frederikshavn Kommune har udset sig, så der fremover kan blive opført større solcelleanlæg, som kommunen forventer, at der kommer mange ansøgninger til.

- For at undgå at en hel masse småområder bliver udlagt til solceller, vil vi godt have en overordnet plan. For hvis vi skal have nogle større solcelleområder, vil vi have en plan for, hvor vi vil have dem placeret, siger Peter Sørensen (V), formand, Plan- og Miljøudvalget, Frederikshavn Kommune, til TV2 Nord.

Pia og Kurt Jensen har ikke noget imod solceller, som de blandt andet også selv har placeret på taget af deres ejendom. Men de er imod, at der opstilles solceller 360 grader hele vejen rundt om deres ejendom, hvor der blandt andet også til dagligt er dagplejebørn, som i dag fra sandkassen kan kigge ud på naturen og hestene.

- Det er ikke på landet længere, hvis vi får solceller hele vejen rundt, siger Pia Jensen.

Og den bekymring forstår den politiske formand.

- Umiddelbart kan jeg da godt forestille mig, at man kan få lidt klaustrofobi af at være spærret inde af sådan et teknisk anlæg, siger Peter Sørensen.

Arealet udenfor Dybvad, hvor der tænkes opført et stort solcelleanlæg, er i kommuneplanen beskrevet som et særligt værdifuldt landskab. Men det er noget, kommunen tilsyneladende ikke tillægger den store betydning, da området ligger tæt på både motorvej og højspændingsledninger.

- De skal ikke ødelægge det fuldstændig herude. Det andet kan vi leve med, siger Pia Jensen til TV2 Nord.

Endnu er der kun tale om et forslag, som er lavet af forvaltningen i Frederikshavn Kommune. Politikerne tager først stilling, når indsigelsesfristen udløber om en måned.

- Det her løb er slet ikke kørt. Man kan sige, at vi har forladt pitten, hvor planen er blevet lavet, og den er blevet lagt ud, siger Peter Sørensen.

Hvis det store indhegnede solcelleanlæg bliver til noget, vil Pia og Kurt Jensen komme til at savne dyrelivet lige udenfor døren, hvor der blandt andet er set råvildt, rød glente og flagermus.

I Præstbro er der også flere ejendomme, som vil blive totalt omkranset af solcelleanlæg, hvis kommuneplantillægget bliver realiseret, som det ser ud nu.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close