Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.03.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

FSF mest vindende klub på hjemmebane

De lokale skøjteløbere fra Frederikshavn Skøjteforening (FSF) vandt hele fem medaljer, og blev dermed sammen med Esbjerg Skøjteklub den mest vindende klub, da Dansk Skøjte Unions (DSU) landsdækkende Forårsfinale for de yngste konkurrence- og mesterskabsløbere fra otte til 13 år i weekenden blev afviklet i Iscenter Nord.

 

Forårsfinalen er den sidste DSU-konkurrence i sæsonen, og til konkurrencen i Iscenter Nord deltog de tre yngste rækker Cubs (8-10 år), Springs (10-12 år) og Debs (13 år) for både konkurrence- og mesterskabsløbere, og FSF stillede med 12 deltagere i konkurrencen.

Det var en dejlig weekend i Iscenter Nord - der til lejligheden var pyntet med flotte planter og forårsgrene - med hyggeligt besøg af næsten alle de danske skøjteklubber, og der var både lørdag og søndag god opbakning fra tilskuerpladserne.

12-årige Karen Trekær Bech og 11-årige Lærke Gregersen Feldtmose kunne begge stille sig øverst på podiet med guldmedaljer om halsen, mens det blev til en flot sølvmedalje til 12-årige Freja Reinau Kirkelund og bronzemedaljer til både 11-årige Josefine Toft Bregnhøj og 12-årige Sara Maya Pruteanu.

I Cubs-rækken for konkurrenceløbere var der hele 25 deltagere, hvoraf de to var fra FSF. Ni-årige Augusta Hagen Dam endte lige uden for podiet på en flot fjerdeplads efter er yndigt program, der blandt andet som det eneste i rækken indeholdt et dobbeltspring. 10-årige Frederikke Hagen Vorum løb også et charmerende program med blandt andet to flotte Axler, men da Frederikke desværre ikke fik point for sine piruetter, endte hun på en 11. plads i den meget tætte række.

I Springs K1 vandt Lærke Gregersen Feldtmose guldet, mens Josefine Toft Bregnhøj tog sig af bronzen. Lærke løb et flot program med masser af smil på læben, to flotte Axler og en virkelig flot komponentscore. Josefine løb også et flot og næsten fejlfrit program med to sikre og flotte Axler, og så opnåede hun rækkens højeste tekniske score.

Både Lærke og Josefine satte også nye personlige rekorder.

I Debs K1 vandt Freja Reinau Kirkelund en flot og ret sikker sølvmedalje. Freja landede to flotte Axler og fik vist en level 2 siddepiruette.

I samme række endte 13-årige Astrid Uggerhøj Schioldan på en placering som nummer 12. Astrid løb et flot program med fine enkeltspring, men en streget kombinationspiruette kostede desværre en del på pointkontoen.

I Springs K2 vandt Karen Trekær Bech guld, mens 11-årige Matilde Maysfelt endte på en flot fjerdeplads.

Karen viste som den eneste i rækken en flot level 1 trinserie og fik også lavet en flot level 2 kombinationspiruette og fik derudover rækkens højeste komponentscore. Matilde fik blandt andet landet to fuldroterede dobbelt Salchow og to flotte Axler.

I mesterskabsrækken for Springsløbere vandt Sara Maya Pruteanu en flot bronzemedalje, selv om piruetterne drillede lidt. Sara Maya landede dog tre flotte dobbeltspring, fik trinserie på level 1 og rækkens næsthøjeste komponentscore, kun overgået af klubkammeraten, 11-årige Astrid Møller Carlsen, der endte på en flot sjetteplads. Astrid lykkedes særlig godt med begge sine piruetter, der blev vurderet til level 2, og så opnåede hun rækkens højeste komponentscore.

11-årige Maja Gosvig Valeur blev nr. syv i samme række, mens 10-årige Annabel Bøger blev nr. 10. Maja landede to flotte dobbelt Salchow og fik også vist trinserie på level 1, mens Annabel fik landet flotte Axler og lavet en kombinationspiruette på level 2.

Både Maja og Annabel havde debut i mestersskabsrækken for Springsløbere, og begge piger fortsætter i Springs M i næste sæson.

Karen Trekær Bech og Sara Maya Pruteanu har begge opnået de krævede tekniske point til at rykke i Debs M til næste sæson, mens Augusta Hagen Dam, der i næste sæson fortsat er Cubs-løber, også har opnået de krævede point til at rykke fra Cubs K til Cubs M.

Samlede resultater fra weekenden:
Konkurrence-rækkerne:


Cubs K:
Augusta Hagen Dam nr. 4 (20,19)
Frederikke Hagen Vorum nr. 11 (17,43)

Springs K1:
Lærke Gregersen Feldtmose nr. 1 (21,83)
Josefine Toft Bregnhøj nr. 3 (20,82)

Springs K2:
Karen Trekær Bech nr. 1 (26,79)
Matilde Maysfelt nr. 4 (22,47)

Debs K1:
Freja Reinau Kirkelund nr. 2 (23,60)
Astrid Uggerhøj Schioldan nr. 12 (16,59)

Mesterskabsrækkerne:
Springs M:

Sara Maya Pruteanu nr. 3 (26,57)
Astrid Møller Carlsen nr. 6 (25,81)
Maja Gosvig Valeur nr. 7 (25,75)
Annabel Bøger nr. 10 (23,95)

I FSF er man glad for og stolt af, at man har så stor en gruppe af de yngre konkurrence- og mesterskabsløbere, og der er flere på vej fra Funskate-rækkerne. Det er rigtig skønt for børnene, at de er så mange i samme aldersgruppe, da det både skaber god synergi i de daglige træninger, men også giver optimale muligheder for hygge til konkurrencerne, hvor pigerne ofte konkurrerer i samme tidsrum.

I den kommende weekend rejser FSF’s trænerteam til Odense sammen med en stor gruppe på 32 Funskate-løbere, der skal deltage i den landsdækkende Funskate-finale. Også i Funskate-rækkerne gør FSF sig flot bemærket, da klubben ved den seneste konkurrence i Silkeborg blev den mest vindende klub og kunne rejse hjem med klubpokalen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close